Κοινωνία

29 Μαΐου 2024 08:51

Ενδοοικογενειακή βία: Στη φυλακή για επίθεση κατά της έγκυου συντρόφου του

Διάβασέ μου το...

Επίθεση κατά της συντρόφου του, η οποία περιμένει το παιδί του, έκανε ένας άνδρας στη Λάρισα.

Ενδοοικογενειακή βία: Στη φυλακή για επίθεση κατά της έγκυου συντρόφου του
-

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας νεαρός ο οποίος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για πράξεις ενδοοικογενειακής βίας και απειλής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας  σε βάρος της εγκύου συντρόφου του.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή, το ζευγάρι ήταν μαζί σε μαγαζί όπου ο κατηγορούμενος απείλησε πως θα της «κόψει το κεφάλι»  ενώ με ένα αιχμηρό αντικείμενο που είχε μαζί του τραυμάτισε την κοπέλα στον λαιμό. Μάλιστα σε κάποια στιγμή τοποθέτησε το αιχμηρό αντικείμενο πάνω στην κοιλιά της εγκύου.

Τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ ανέφερε η παθούσα σε αστυνομικό του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το συμβάν.

Αρχικά η γυναίκα  πήγε στο νοσοκομείο και αφού την εξέτασαν κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει το περιστατικό.

Στη συνέχεια ένα περιπολικό του Τμήματος μετέβη στο νοσοκομείο για να την μεταφέρει  στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί ανέφερε τα όσα έγιναν στην αστυνομικό η οποία σήμερα κατέθεσε σχετικώς  στο δικαστήριο. Μάλιστα όπως είπε η αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα καθώς η κοπέλα δεν ήθελε να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του συντρόφου της για λόγους που είχαν να κάνουν με το ότι ο τελευταίος  δεν είχε τα απαιτούμενα χαρτιά διαμονής στη χώρα.

Ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν ήταν το πρώτο περιστατικό κακοποίησης σε βάρος της καθώς όπως κατέθεσαν δύο μάρτυρες, φίλες της παθούσας, στο παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά με απειλές και σωματική κακοποίηση.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, με τη συνδρομή διερμηνέα, αρνήθηκε τις πράξεις παραδεχόμενος μόνο την κατοχή του αιχμηρού αντικειμένου και επισημαίνοντας πως το κουβαλάει πάντα μαζί του καθώς είναι μαζί με τα κλειδιά του και το χρησιμοποιεί για ψάρεμα.

Κατέθεσε πως αγαπάει την κοπέλα και δεν θα μπορούσε να της κάνει κακό. Σχετικά με το σημάδι στο λαιμό της, για το οποίο προσκομίστηκαν και σχετικές φωτογραφίες στο δικαστήριο, ανέφερε πως δεν μπορεί να γνωρίζει πως έγινε. Σε ερώτηση της έδρας  παραδέχτηκε ότι «μάλωναν σαν ζευγάρι» αρνούμενος ωστόσο πως είχε χειροδικήσει σε βάρος της.

Η εισαγγελέας τελικά πρότεινε την ενοχή του για τις πράξεις της ενδοοικογενειακής απειλής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος εγκύου, οπλοφορίας και οπλοχρησίας με την πρόεδρο να κηρύσσει επίσης με τη σειρά της ένοχο τον κατηγορούμενο και να επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 3 έτη και εννέα μήνες.

Μάλιστα λόγω των νέων διατάξεων στον Ποινικό Κώδικα, ο κατηγορούμενος θα εκτίσει μέρος της ποινής του και συγκεκριμένα οδηγήθηκε σε Κατάστημα Κράτησης για τους επόμενους εννέα μήνες. Τέλος η πρόεδρος απέρριψε το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: larissanet.gr

 Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Φωτιά έκανε “στάχτη” λεωφορείο μέσα στο οποίο κοιμόταν ο οδηγός

Ράφα: Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τους θανάτους αμάχων

Τελικός Conference League: “Τα μέτρα συναποφασίστηκαν με την UEFA”


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ