Κοινωνία

29 Ιουνίου 2024 10:22

Ενδοοικογενειακή βία: Ποινή σε γυναίκα που κατήγγειλε τον άνδρα της

Διάβασέ μου το...

Μία γυναίκα έκανε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία κατά του συζύγου της, όμως οι καταθέσεις του ίδιου και του πατέρα της, ανέτρεψαν την υπόθεση.

Ενδοοικογενειακή βία: Ποινή σε γυναίκα που κατήγγειλε τον άνδρα της
-

Περιοριστικούς όρους με βάση το Νόμο για την ενδοοικογενειακή βία , μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, επέβαλε χθες το δικαστήριο σε έναν 35χρονο επαγγελματία από την Σκόπελο που κατηγορήθηκε από την σύζυγό του για απειλή. «Δεν ξέρω τι συμβαίνει , με ζηλεύει τρομερά , με απειλεί», κατέθεσε χθες ο 35χρονος στο δικαστήριο, ενώ η συνομήλικη σύζυγος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο καθώς δεν μπορούσε να μεταφέρει μαζί της τα δυο μικρά παιδιά της.

Στο ειδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε χθες το πρωί ο 35χρονος, , με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, μετά από καταγγελία της συντρόφου του η οποία κατέθεσε στην αστυνομία πως την χτύπησε και απείλησε να τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με τον μοναδικό μάρτυρα του περιστατικού και πατέρα του κατηγορουμένου, το ζευγάρι, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τον επισκέφθηκε προχθές στο σπίτι του.

«Μόλις σταμάτησαν έξω από το σπίτι και όσο βρισκόμουν στον κήπο και πότιζα τα λουλούδια, η σύντροφος του γιου μου «πετάχτηκε» έξω από το αυτοκίνητο σε έξαλλη κατάσταση. Φώναζε πως ο γιός μου ήθελε να την σκοτώσει και έγδερνε η ίδια το στέρνο της με τα νύχια της, μπροστά στα παιδιά τους», είπε.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ο γιός του με το που αντιλήφθηκε τι συνέβη, έτρεξε προς το μέρος της , την τράβηξε από το χέρι και της ζήτησε παρακλητικά να σηκωθεί και να φύγει. Εκείνη συμφώνησε, όμως μόλις έστριψε την γωνία από το σπίτι και απομακρύνθηκε για λίγα μέτρα, κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του 35χρονου δήλωσε πως η νεαρή γυναίκα εκδηλώνει παθολογική ζήλια τονίζοντας πως με αυτή της τη συμπεριφορά, έχει προκαλέσει και στο παρελθόν πάρα πολλά προβλήματα.

Ο κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε πως, η σύντροφός του, μετά τη γέννηση των δύο τους παιδιών, έχει γίνει υπερβολικά ζηλιάρα, σε σημείο να μην τον αφήνει ανενόχλητο ούτε στο σπίτι, αλλά ούτε και στο χώρο εργασίας του. «Πιστεύει πως βλέπω στην δουλειά μου ερωμένη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο», είπε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, κατέθεσε στο δικαστήριο μηνύματα από συνομιλίες μεταξύ του κατηγορουμένου και της συντρόφου του στα οποία η γυναίκα τον κατηγορεί πως διατηρεί ερωτικές σχέσεις .Η ίδια δεν παρευρέθηκε στη δίκη, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο της έπρεπε να φροντίσει τα δύο τους μικρά παιδιά .

Το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, ανέβαλε το αυτόφωρο και παρέπεμψε σε ρητή δικάσιμο για τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ μέχρι τότε, επιβλήθηκε ο όρος της μη προσέγγισης της ενάγουσας από τον κατηγορούμενο σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Ωστόσο, καθώς ο 35χρονος αναμένεται να μείνει στο σπίτι του πατέρα του, διατηρεί το δικαίωμα να επισκεφθεί το σπίτι του για να πάρει τα πράγματά του, όπως και να βλέπει τα παιδιά του κατά βούληση, χωρίς όμως να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τη σύντροφό του.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Υπάλληλος βενζινάδικου έκλεβε επί χρόνια την επιχείρηση

Ζερεφός για θάνατο 13χρονης από κεραυνό: Πρέπει να φεύγουμε από την θάλασσα όταν ξεσπά καταιγίδα

Κοινωνικός Τουρισμός: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ