Οικονομία

22 Μαΐου 2024 16:09

Ακρίβεια: Πρόστιμο σε πολυεθνική για αθέμιτες πρακτικές

Διάβασέ μου το...

"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί. Tα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται", τονίζει σε δήλωση του ο Κώστας Σκρέκας.

Ακρίβεια: Πρόστιμο σε πολυεθνική για αθέμιτες πρακτικές
-

Mε απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 395.125 ευρώ σε πολυεθνική εταιρεία, καθώς επειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης.

Όπως προέκυψε από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων, το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ. Επομένως το πρόστιμο ορίζεται στο διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για το σύνολο των προϊόντων για τα οποία διαπιστώθηκε παράβαση σύμφωνα με το νόμο.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά:

«Η μάχη με την ακρίβεια συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και αποφασιστικότητα. Όποιος παραβιάζει το νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία εντοπίζεται και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα. Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται χωρίς καμία εξαίρεση όσο μεγάλες εταιρίες και αν αφορούν ακόμη και πολυεθνικές. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πληθωρισμού και της στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Ερμού: Άνδρας επιτέθηκε σε 20χρονη στην μέση του δρόμου

Χαλκίδα: Συνελήφθη η διευθύντρια της ΔΟΥ για εκβιασμούς επιχειρηματιών

Μητσοτάκης στο “Power Summit 2024 - Lights On”: Οι επενδύσεις, ο λιγνίτης και η ενεργειακή μετάβαση (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ