Καιρός

13 Μαΐου 2024 06:09

Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται οι εντονότερες βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Δευτέρα, στην Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι και βαθμιαία ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και βαθμιαία ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί- βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις Κυκλάδες θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα με μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και αργότερα στο Αιγαίο θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 13 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Η πρόκληση, οι “συστάσεις” της ΕΕ και η ελληνική αντίδραση

Μάτι: Η δικαίωση δεν ήρθε ποτέ για τους συγγενείς των θυμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ