Πολιτική

21 Ιανουαρίου 2020 12:25

Φίλης: η ΝΔ θέλει να διαλύσει την Αριστερά, υιοθετώντας τις προτάσεις της;

Text to Speech

«Πυρά» στο Μαξίμου για την Σακελλαροπούλου. Από ποιόν λέει ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο Χρυσοχοΐδης. Τι λέει για τα κολέγια.

Φίλης: η ΝΔ θέλει να διαλύσει την Αριστερά, υιοθετώντας τις προτάσεις της;

Στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6

Η πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας, κατά τον κ. Φίλη οφείλεται στο γεγονός ότι ήθελε να ξεφύγει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, καθώς όπως είπε έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα μέσα στη ΝΔ.

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Φίλης είναι ότι η προσωπικότητα που πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης την είχε προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέγοντας χαρακτηριστικά «όλοι αυτοί οι παλικαράδες της ΝΔ που έλεγαν ότι θέλουν να αμφισβητήσουν και να διαλύσουν την ηγεμονία της Αριστεράς πως τώρα δέχονται μία υποψηφιότητα από άποψη αξιών, δεν είναι με το χώρο της ΝΔ».

Για τη ρύθμιση που έφερε στη βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων, ο κ. Φίλης είπε ότι αυτό δεν είναι επιταγή της ευρωπαϊκής ένωσης και είναι δική της επιλογή. «Ξαφνικά χωρίς κανείς να το ζητάει, έρχεται η κ. Κεραμέως και βάζει θέμα όχι επαγγελματικών προσόντων, αλλά ουσιαστικά ακαδημαϊκών δικαιωμάτων, παιδιά που μόχθησαν να μπούνε και να πάρουνε τα πτυχία τους στην Ελλάδα, μέσα από ένα αξιόπιστο σύστημα εκπαιδευτικό στη χώρα μας, έρχονται στην ίσια μοίρα με άλλους αποφοίτους οι οποίοι έχουν αγοράσει στην ουσία πτυχία, δεν είναι πτυχία, τίτλους επαγγελματικής επάρκειας από διάφορα κολέγια στην Ελλάδα, αυτό είναι απαράδεκτο, δημιουργεί συνθήκες παράκαμψης του Συντάγματος, του άρθρου 16 και το βασικότερο συνθήκες ανισοτιμίας εις βάρος της νέας γενιάς» ανέφερε ο κ. Φίλης.

Για στερεότυπα που θρέφουν ένα μίσος και ρατσισμό εναντίο της νεολαίας έκανε λόγο ο κ. Φίλης, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Κουκάκι, λέγοντας πως« μία συγνώμη δεν έχω ακούσει ακόμα από τον κ Χρυσοχοίδη, διέσυρε μία οικογένεια πανελληνίως, εισέβαλε στο οικιακό άσυλο, μία συγνώμη δεν υπάρχει, όταν μάλιστα από τα αποτελέσματα των ερευνών της αστυνομίας δεν προκύπτει ουδεμία ανάμειξη. Ο κ Χρυσοχοίδης με βάση τον τσιμεντόλιθο που βεβαίως ουδείς λέει να πετάμε τσιμεντόλιθους σε κανέναν, λέει ότι ήταν από πλουσιόπαιδα εναντίων φτωχών αστυνομικών. Να είμαστε ψύχραιμοι λοιπόν και να μην γενικεύουμε δεν είναι ένας ταξικός πόλεμος ανάμεσα στα πλουσιόπαιδα και τα φτωχόπαιδα που είναι αστυνομικοί οι μεν και καταληψίες οι δε». 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ