Πολιτική

10 Μαΐου 2024 14:56 Τελευταία ενημέρωση : 10 Μαΐου 2024 20:31

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης επιστρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο πίσω από το 2015

Διάβασέ μου το...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην συνέντευξη του, αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα.

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης επιστρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο πίσω από το 2015
-

"Ο κύριος Κασσελάκης δεν επιστρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΄15, τον πάει πολύ πιο πίσω και δεν θυμάμαι και τόσες εκφράσεις και ειδικά σε επίπεδο αρχηγού από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια συνιστώσα, αυτό που λέγαμε ως «πολακισμό», τη λογική της τοξικότητας.Τώρα φαίνεται αυτή είναι η κεντρική προεδρική γραμμή", τόνισε σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Κασσελάκης, θέλει με τις δηλώσεις του "να προκαλέσει το ενδιαφέρον και την αντίδραση, για να κάνουμε αυτήν την πολιτική αντιπαράθεση" και χαρακτήρισε "λάθος" τον "δρόμο της τοξικότητας".

Στέφανος Κασσελάκης

"Τα τελευταία χρόνια έδειξαν, η ίδια η πρόσφατη ιστορία της χώρας, ότι αυτή η τοξικότητα δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Ήρθε κάποια στιγμή στην εξουσία αυτός ο λόγος. Ενώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μ' ένα κόμμα δεξιότερα ημών, ακροδεξιό έχει χαρακτηρισθεί από πολλούς, και η ίδια ρητορική έγινε εξουσία στη χώρα μας και δεν έλυσε κάτι. Δεν έγινε καλύτερη η ζωή κανενός. 'Αρα, νομίζω ότι είναι λάθος αυτός ο δρόμος, πρέπει «να το πάρουμε αλλιώς»" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας και τον πληθωρισμό τροφίμων,ο κ.Μαρινάκης σημείωσε ότι έχουμε πολύ μεγάλο πληθωρισμό γιατί έχουμε σωρευτικά 15,1%, αλλά όπως είπε "ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 20,4% και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 23,5%". Αντίθετα -είπε- στον πληθωρισμό τροφίμων είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και μάλιστα με χώρες που έχουν μεγαλύτερους ρυθμούς, άρα εκεί είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα, αλλά και πάλι δεν είμαστε πρωταθλητές.

"'Αρα, το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε σοβαρό ζήτημα αλλά αυτό το οποίο ακούγεται ότι είμαστε πρωταθλητές είναι αναληθές. Πολύ μεγάλο θέμα είναι το διαθέσιμο εισόδημα. Ανακάλυψαν κάποιοι την Αμερική -να μου επιτρέψετε την έκφραση- ότι η Ελλάδα έχει χαμηλά διαθέσιμα εισοδήματα. Μια χώρα, η οποία καταβαραθρώθηκε οικονομικά μέσα σε μια πολυετή κρίση και έπεσε εντελώς στον γκρεμό το 2015-2019. Προσοχή. Όταν η αλήθεια λέγεται μισή είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Εδώ λέγεται το ένα τρίτο της αλήθειας. Ποιο είναι; Είναι αυτό, ότι έχουμε χαμηλά διαθέσιμα εισοδήματα. Τα άλλα δύο τρίτα ποια είναι; Το δεύτερο τρίτο της αλήθειας είναι ότι είμαστε πρώτοι σε ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ ανά πολίτη" προσέθεσε ο κ.Μαρινάκης." Και το τρίτο της αλήθειας: Όταν σε κατηγορεί κάποιος πρέπει να κάνει αντιπρόταση. Με λίγα λόγια η κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη κοστίζει 15-20 δισεκ. ευρώ. Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια; Επιστροφή στις χειρότερες ημέρες. Επιστροφή στις εποχές των μνημονίων, επιστροφή στις εποχές που η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα. Λοιπόν, αυτό είναι το δίλημμα. Αν θα επιστρέψουμε στα χειρότερα ή θα συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε. Για να καταλάβει κάποιος σχηματικά, την εποχή που χτίζονταν ουρανοξύστες στην Ευρώπη εμείς ήμασταν στο τρίτο υπόγειο. Καταφέρνουμε σιγά σιγά και ανεβαίνουμε. Ναι, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε. Το ζήτημα είναι να μην ξαναπέσουμε κάτω".

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ράμα στη χώρα μας και την προεκλογική του δραστηριότητα, είπε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης ούτε να ερμηνεύσει τη σκοπιμότητα του Έντι Ράμα ούτε ν' αντιπαρατεθεί σε μια υποτιθέμενη σκοπιμότητα, ενώ αναφέρθηκε στην υπόθεση Μπελέρη.

Μητσοτάκης - Ράμα

"Δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας, όχι με τα ωραία λόγια, να δείχνουμε τον σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και ότι έχουμε πολύ μεγάλο δίκιο με το μέρος μας και δεν φοβόμαστε γι΄ αυτό" είπε. "Τι θέλω να πω: Μας λένε ταυτόχρονα «γιατί έρχεται ο Ράμα» , χωρίς να λένε τι και πως θα μπορούσε να γίνει και από την άλλη λένε «γιατί βάλατε τον Μπελέρη» -εγώ θα πω και τον Πύρρο Δήμα- «στο ψηφοδέλτιο»" είπε ο κ.Μαρινάκης και προσέθεσε για την υπόθεση Μπελέρη:

"Δεν είναι διμερές ζήτημα, είναι ζήτημα Κράτους Δικαίου- η στήριξη στο Κράτος Δικαίου, στα ανθρώπινα δικαιώματα, γίνεται με πράξεις, όχι με λόγια. Όταν κάποιος πηγαίνει στην ομογένεια στην Αλβανία, στους Έλληνες ομογενείς στα μειονοτικά χωριά και δεν αναφέρεται στην δική τους επιλογή ως δημάρχου, δεν αναφέρεται καν. Οι άνθρωποι αυτοί εξέλεξαν έναν δήμαρχο και ο δήμαρχος αυτός - δεν είναι θέμα υποψηφίου ευρωβουλευτή, είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος, η επιλογή τους- δεν έχει ορκιστεί".

Τέλος χαρακτήρισε "υποκρισία" την στάση του κ. Κασσελάκη απέναντι την επίσκεψη Ράμα, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας: "Αυτό είναι υποκρισία. Υποκρισία είναι όλα τα στελέχη της αντιπολίτευσης, που μας κουνάνε το δάχτυλο για μια επίσκεψη ιδιωτική που δεν μπορούμε να ακυρώσουμε, το ξέρουν αυτό" είπε ο κ.Μαρινάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η λασπολογία κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, Στέφανου Κασσελάκη, για να μην ψελλίσουν μισή κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στα πυρά του κυβερνητικού εκπροσώπου τονίζοντας πως "ακόμα κι αν η κυβέρνηση επιμείνει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα σε όλη την προεκλογική περίοδο, οι πολίτες θα κρίνουν τις προτάσεις για μια καλύτερη ζωή και τη θετική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κάλπη της 9ης Ιουνίου".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μπροστά στην εκκωφαντική αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απαντήσει στις αγωνίες των πολιτών, το μόνο που έχει απομείνει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όπως απέδειξε η σημερινή του συνέντευξη (10.05.24) στον ΣΚΑΪ, είναι να κλείνει σε όλες τις πτώσεις την αγαπημένη του τοξικότητα.

Συνεχίζει τη λασπολογία κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, Στέφανου Κασσελάκη, για να μην ψελλίσει μισή κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα, όπως η ακρίβεια που συνεχίζει να σαρώνει τα νοικοκυριά, την ώρα που οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο κατέγραψαν 10,5 δισ. ευρώ κέρδη για τη χρονιά που μας πέρασε.

Ο κ. Παύλος Μαρινάκης υπερασπίστηκε εκ νέου με θράσος τη συλλογική ενοχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για τα Τέμπη, όπως την εξέφρασε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα, με την ανατριχιαστική απόφανσή της ότι «τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί». Και προσπέρασε ως ανεδαφικές τις καταγγελίες για την προσπάθεια συγκάλυψης του εν λόγω εγκλήματος.  

Επιχαίρει (!) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διότι η χώρα μας «δεν είναι πρωταθλήτρια» στον πληθωρισμό τροφίμων, σαν να ξεχνάει ότι οι Έλληνες παραμένουν στον μισθολογικό «πάτο» της Ευρώπης, πάνω μόνο από τη Βουλγαρία. 

Καλούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βγει για λίγο από τον εικονικό κόσμο του κ. Γκρίνμπεργκ και τον γυάλινο πύργο του Μαξίμου. Στην κανονική ζωή, όπου κυριαρχεί η τροφοδοτούμενη από της πολιτικές της ΝΔ αισχροκέρδεια, εχθρός τόσο των καταναλωτών, όσο και της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων. 

Αντί να αναμασά τα περί «λεφτόδεντρων» και έλλειψης προτάσεων από την αντιπολίτευση, το Μαξίμου ας απαντήσει επιτέλους συγκεκριμένα στο ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του συνόλου των πολιτών και τη θωράκιση της αξίας του ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος από οποιαδήποτε πηγή.

Ακόμα κι αν η κυβέρνηση επιμείνει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα σε όλη την προεκλογική περίοδο, οι πολίτες θα κρίνουν τις προτάσεις για μια καλύτερη ζωή και τη θετική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ρέθυμνο: Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας από τη θάλασσα

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - Τζούλη: Η ΕΔΕ, η οικογένεια και οι αυτοκτονικές τάσεις (βίντεο)

Ομιλία Ράμα στην Αθήνα - Τσάνι: δεν έρχεται με πολιτικούς σκοπούς... (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ