newbeta.ant1news.gr Λούβρο: Γνωστός YouTuber ο ένας από τους συλληφθέντες της "κλοπής του αιώνα" | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

05/11/2025 20:16

Λούβρο: Γνωστός YouTuber ο ένας από τους συλληφθέντες της "κλοπής του αιώνα"

Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει νέες εξελίξεις, καθώς το εύρος της οργάνωσης και η ταυτότητα των «παραγγελιοδοτών» παραμένουν ανοιχτά.

Λούβρο: Γνωστός YouTuber ο ένας από τους συλληφθέντες της "κλοπής του αιώνα"
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Στη δικογραφία της άκρως εντυπωσιακής ληστείας στον χώρο του Λούβρου, κεντρικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει ένας γνωστός YouTuber του μότοκρος, με το ψευδώνυμο «Doudou Cross Bitume». Ο 39χρονος – κατά γαλλικά μέσα – γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμπερβιγιέ (Seine-Saint-Denis), και μετρά αρκετές εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα βίντεό του στα τέλη της δεκαετίας του 2000 έως τα πιο πρόσφατα.  

Στις απολογίες τους οι δύο συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ο εν λόγω YouTuber  ένας 34χρονος Αλγερινής καταγωγής, υποστήριξαν ότι η επιχείρηση διέπραχθη «κατόπιν παραγγελίας». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ο ένας δεν είχε γνώση ότι επρόκειτο για εισβολή στο μουσείο, ενώ ο άλλος πίστευε ότι έμπαινε σε κτήριο χωρίς επισκέπτες.  

Η δικογραφία του 39χρονου περιλαμβάνει 16 αναφορές στο παρελθόν, με σοβαρότερη υπόθεση ληστείας το 2014 σε χρυσοχοείο της συνοικίας Μπαρμπές στο Παρίσι. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών το 2015.  

Παράλληλα, η 38χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί νωρίτερα θεωρείται ως «δορυφόρος» της οργάνωσης, με κατηγορίες για συνέργεια σε οργανωμένη ληστεία και εγκληματική συνωμοσία. Τα κλαπέντα κοσμήματα του θρόνου της Γαλλίας παραμένουν άφαντα, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.  

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)