Τεχνολογία

11 Δεκεμβρίου 2024 23:17

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το “Εxperience AI” της Google στα ελληνικά σχολεία

Οοι εκπειδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου στη συνέχεια να καθοδηγήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στη σωστή της χρήση.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το “Εxperience AI” της Google στα ελληνικά σχολεία

Άκουσε το άρθρο

 
 
-

Από τις πρώτες χώρες που θα υιοθετήσουν το πρόγραμμα «Εxperience AI» της Google θα είναι η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης από κοινού με την Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της εταιρείας, «ΑΙ Connect», νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη.

Όπως ανέφεραν, μέσω του προγράμματος «Εxperience AI», οι εκπειδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου στη συνέχεια να καθοδηγήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στη σωστή της χρήση.

«Στο υπουργείο Παιδείας ανασχεδιάζουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα με στόχο να απελευθερώσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων των παιδιών μας, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια πάγιων δεξιοτήτων, όπως η αλγοριθμική σκέψη, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Από την πλευρά της, η κα. Αντωνάκου υπογράμμισε την πολύ μεγάλη επιθυμία που έχει εκφραστεί από τους εκπαιδευτικούς για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης και επεσήμανε τη σημασία να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη σωστή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των δυνατοτήτων της στις τάξεις του γυμνασίου.

Ο υπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ψηφιακού βοηθού που σχεδιάζεται και που θα περιλαμβάνει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να αποτελέσει αρωγό για κάθε μαθητή και μαθήτρια των τάξεων του γυμνασίου.

«Έχουμε δημιουργική αγωνία και για αυτό θα τρέξουμε γρήγορα», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Τεχνητή Νοημοσύνη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης

«Η Ελλάδα φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έλαβε μέρος σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο πλαίσιο του συνεδρίου της Google «AI Connect», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Είχα τη μεγάλη χαρά να συμμετέχω σήμερα, μαζί με αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σε επίπεδο διάφορων εφαρμογών για βελτίωση δημόσιων πολιτικών», ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Τόνισε ότι η Ελλάδα «φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη και χθες είχαμε την εξαιρετικά ευχάριστη είδηση ότι η Ελλάδα και συγκεκριμένα το project "Pharos" επιλέχθηκε ως ένα από τα επτά ΑΙ Factories από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με άλλα λόγια, στις υποδομές τεχνητής νοημοσύνης η Ελλάδα πια "παίζει" στο ευρωπαϊκό Champions League.

Και προφανώς η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να μπορούμε να βελτιώσουμε τις δημόσιες πολιτικές και να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Είτε μιλάμε για εφαρμογές στην υγεία, είτε μιλάμε για εφαρμογές στην πολιτική προστασία, είτε μιλάμε για εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη ζωή στην πόλη μας πιο εύκολη, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα μοναδικό εργαλείο, το οποίο πρέπει πια να ενσωματωθεί στις δημόσιες πολιτικές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η τεχνητή νοημοσύνη έχει και μία άλλη όψη, μία πιο σκοτεινή πλευρά, έχει πολλούς κινδύνους τους οποίους πρέπει να ελέγξουμε και να περιορίσουμε και η Ελλάδα φιλοδοξεί, και στον τομέα αυτό, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, στην περαιτέρω εξειδίκευση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου, του ΑΙ Act, έτσι ώστε από τη μία να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία και τη σύσταση εταιρειών γύρω από τον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα μας, με ένα ευέλικτο κανονιστικό πλαίσιο, από την άλλη να ρυθμίζουμε εκείνες τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες ενδεχομένως να εγκυμονούν κινδύνους και να απαιτούν μία προστασία σε επίπεδο, είτε εθνικό, είτε ευρωπαϊκό».

Το εργαστήριο συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και τη Google και συμμετείχαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική – Πολεοδομία: Ο τιμοκατάλογος, οι διώξεις και το “κοινό μυστικό” (βίντεο)

Συρία: Ο ΑΝΤ1 στα άδυτα των μυστικών υπηρεσιών (βίντεο)

Νέος σεισμός στην Αττική μέσα σε δύο ώρες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)