Οικονομία
Taste Atlas: Τα 9 ελληνικά τυριά που μπήκαν στην “Χρυσή Λίστα”
Το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα του με τα καλύτερα σκληρά τυριά στον κόσμο με τα ελληνικά σκληρά τυριά να «σαρώνουν».
Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas μοιράζεται συχνά τις λίστες του με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου, όπου η ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά αλλά και ποτά φιγουράρουν πολύ ψηλά. Μάλιστα, η ελληνική κουζίνα «στέφθηκε» η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από την ιταλική.
Στη λίστα λοιπόν με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά. Συγκεκριμένα:
- 2η η γραβιέρα Νάξου, 3η η γραβιέρα Κρήτης και 9η η γραβιέρα Αγράφων,
- 8η το σαν μιχάλη Σύρου,
- 14ο το μετσοβόνε Μετσόβου,
- 17ο το λαδοτύρι Λέσβου,
- 43ο το μελίχλωρο Λήμνου,
- 64ο το ξινότυρο Μυκόνου και
- 7η η κεφαλογραβιέρα και 13ο το κεφαλοτύρι
Στη «χρυσή» 50άδα η Ιταλία εκπροσωπείται από 13 τυριά, με το κορυφαίο όλων να είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, το Parmigiano Reggiano, η γνωστή μας παρμεζάνα. Στην 5η θέση βρίσκεται το επίσης δημοφιλές pecorino.
TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου https://t.co/FbFfbw4DMa μέσω @Naxos Press
— Naxospress (@InfoNaxospress) September 23, 2024
Σαλμάς στον ΑΝΤ1: Δεν παραδίδω την έδρα - Ο Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης
Γιώργος Λιάγκας: Πήρε φωτιά το σπίτι μου - Έγινε έκρηξη και είδα παντού φλόγες (βίντεο)
Γλυφάδα - Ομαδικός ξυλοδαρμός 14χρονης: Οι συμμαθήτριες, η ζήλια και ο “εφιάλτης διαρκείας” (βίντεο)