Συνταγές
Καροτόσουπα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εύκολη, γρήγορη, γευστική και υψηλής διατροφικής αξίας είναι η συνταγή, που ετοίμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για τους τηλεθεατές της εκπομπής “Το Πρωινό”.
Μια εξαιρετική συνταγή για καροτόσουπα βελουτέ θα τους τρελάνει μικρούς και μεγάλους ετοίμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό".
Όπως είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι μια πεντανόστιμη σούπα με καρότο, με υψηλή διατροφική αξία και με βελούδινη υφή, προτείνοντας σερβίρισμα με γιαούρτι και κατανάλωση της, ενώ η σούπα είναι ζεστή και αχνιστή.
Υλικά για την καροτόσουπα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 7-8 μέτρια τρυφερά καρότα (700 γραµ.)
- 1 γλυκοπατάτα κόκκινη (ή μια μεγάλη πατάτα)
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 τρυφερό πράσο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 lt ζωμό λαχανικών (ή κότας)
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 πρέζα/ες κύμινο
- 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- 1 φλούδα πορτοκαλιού (μικρό κομμάτι)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
- Εκτέλεση - Καροτόσουπα βελουτέ
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τo ψιλοκομμένα πράσο, κρεμμύδι, σέλερυ για 3 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε μικρά καρέ.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό.
- Αφήνουμε την καροτόσουπα να βράσει για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Έτσι, γίνεται η καροτόσουπα βελουτέ.
- Ξαναβάζουμε την καροτόσουπα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε την καροτόσουπα με κρουτόν και λίγο γιαούρτι γιαούρτι ή ταχίνι στην vegan εκδοχή της.
Μυστικά
- Καλό είναι στη βελουτέ σούπα να είναι όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα για να βράζουν στον ίδιο χρόνο.
- Για πιο λεία και βελούδινη βελουτέ, περνάμε τη βελουτέ σούπα από ένα λεπτό σουρωτήρι σινουά, για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα έχει μέσα κομματάκια λαχανικών.
- Πιέστε με μία κουτάλα τα υλικά στο σινουά και ρίξτε λίγο ζωμό ή νερό πιέζοντας, ώστε να βοηθήσετε τον πολτό να αραιώσει και να περάσει εύκολα από τη σίτα.
- Η βελουτέ σούπα εύκολα πυκνώνει με λίγο βρασμό επιπλέον μετά την πολτοποίηση και εύκολα αραιώνει με την προσθήκη ζωμού μετά την πολτοποίηση. Εξαρτάται καθαρά από εσάς πώς την προτιμάτε.
Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε το μνημόσυνο της Τζωρτζίνας (βίντεο)
Νίκος Ξανθόπουλος: Η συνέντευξη που δεν προβλήθηκε ποτέ (βίντεο)
“Καλημέρα Ελλάδα” - Κατερίνα Βενέρη: η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!