Οικονομία
Υποκλοπές: αιφνιδιαστικές έφοδοι σε εταιρείες για παράνομο λογισμικό
Το αίτημα, η ΕΥΠ και το αποτέλεσμα της έρευνας που έγινε σε αρκετά διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου.
Έφοδοι σε εταιρείες που φαίνεται να σχετίζονται με την υπόθεση των παρακολουθήσεων πραγματοποιούνται μετά από εισαγγελική εντολή.
Οι δύο εισαγγελείς Κ.Σπυρόπουλος και Α.Τριανταφύλλου αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων, εντόπισαν πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό predator. Έτσι έδωσαν εντολή για αιφνιδιαστικές εφόδους σε τουλάχιστον έξι εταιρείες, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα τους για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.
Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβαν τις έρευνες σε έξι εταιρείες και κατοικίες εμπλεκομένων στην υπόθεση παρακολουθήσεων από το παράνομο λογισμικό predator.
Αν και από την ΕΛ.ΑΣ δεν αναφέρουν το πραγματικό για τα ευρήματα, οι αστυνομικοί αναζήτησαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και μέσα ψηφιακής αποθήκευσης, στα οποία ενδεχόμενα προκύψουν στοιχεία για την υπόθεση.
Τα επίμαχα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.
O Θ. Ξανθόπουλος, Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρει σε δήλωση του «Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη αναζητά στοιχεία στην ΕΥΠ, η οποία έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκάλυψη του σκανδάλου με πολλαπλούς τρόπους και έχει φροντίσει να καταστρέψει τα στοιχεία, ενώ θα έπρεπε να απευθυνθεί στους παρόχους, οι οποίοι διατηρούν, όπως έχουν υποχρέωση από τον νόμο, πλήρες αρχείο και επομένως είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν στην εισαγγελική παραγγελία. Σε ό,τι αφορά στις έρευνες σε πρόσωπα & εταιρείες που εμπλέκονται στην εμπορία του predator, χρειάστηκε να περάσει εξαιρετικά κρίσιμο διάστημα εννέα (9) περίπου μηνών, υπεραρκετό για να εξαφανισθούν τα όποια ενοχοποιητικά στοιχεία και αφού αποδείχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη, όχι μόνον μέσω του παράνομου λογισμικού αλλά και μέσω της ΕΥΠ. Η ανάγκη για Δικαιοσύνη παντού παραμένει. Οι υποκλοπές βάλλουν κατά του πυρήνα του κράτους δικαίου & είναι θέμα Δημοκρατίας. Και γι’ αυτό επιμένουμε».
Σεισμός στην Τουρκία, αισθητός και στην Ελλάδα
Βουλή – Προϋπολογισμός 2023: Ξεκινάει η συζήτηση στην ολομέλεια
Τροχαίο: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!