Συνταγές

02 Νοεμβρίου 2022 19:45

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με μαρμελάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα ξεχωριστό γλυκό για όλες τις ώρες τις ημέρες, μας προτείνουν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η εκπομπή “Το Πρωινό”.

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με μαρμελάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-

Συνταγή για κέικ σοκολάτας γεμιστό με μαρμελάδα ετοίμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την Τετάρτη, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό».

Όπως είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι ένα εύκολο κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα, γεμιστό με μαρμελάδα, με πλούσια γεύση και υφή.

Υλικά για το κέικ σοκολάτας

  • 200 γραμ. νερό
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (με περιεκτικότητα 60% κακάο)
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. καλαμποκέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 100 γραμ. γάλα

Στερεά υλικά

  • 350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 50 γραμ. κακάο
  • 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 2 πρέζες αλάτι

Για το τελείωμα

  • 350 γραμ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • λίγη άχνη ή λευκή λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση - Κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα

  • Βουτυρώνουμε πρώτα και αλευρώνουμε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι 27 εκ. με αποσπώμενη βάση, ή απλά βουτυρώνουμε ταψάκι και ντύνουμε βάση και πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο σε κομμάτια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, τα αφήνουμε να λιώσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά καιαφήνουμε να γίνουν χλιαρά.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Τέλος ρίχνουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά, αναμιγνύοντάς τα απαλά με μια σπάτουλα να ενωθούν.
  • Αδειάζουμε το κέικ στην έτοιμη φόρμα.
Για το ψήσιμο
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 ?C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
  • Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 20΄.
  • Με προσοχή το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα.
Για το σερβίρισμα
  • Αφού κρυώσει το κέικ, το κόβουμε στη μέση οριζόντια και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.
  • Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και περιχύνουμε με λευκή σοκολάτα σε σχέδια ή αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
  • Το κέικ συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένο, για 4-5 ημέρες. Εναλλακτικά μπορείτε να το καταψύξετε για 3 μήνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέλλα: βίαζε την 11χρονη κόρη της συντρόφου του

Πάτρα: Ξυλοδαρμός κρεοπώλη που... ζήτησε τα χρωστούμενα!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)