Συνταγές
12 Οκτωβρίου 2022 14:29
Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μίνι κεφτεδάκια με σπαγγετίνι και ελαφριά σάλτσα ντομάτας ετοίμασε για "Το Πρωινό" η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας τα προτείνει... ανεπιφύλακτα.
Συνταγή για κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό" η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ξετρελαίνοντας όσους δοκίμασαν το φαητό της.
Όπως σημείωσε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια είναι ένα εύκολο, γρήγορο και γευστικό πιάτο.
Υλικά
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ. σπαγγετίνι
- Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 φέτ. σταρένιο μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα ντομάτας
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
- 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά για 10΄.
Για τα κεφτεδάκια
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄.
- Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
- Πλάθουμε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια γίνεται και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα με τα κοκκινιστά κεφτεδάκια όλα τα μυρωδικά, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15?.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
- Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί.
Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μηχανής - Συνελήφθη παίκτρια ριάλιτι
Βιασμός στον Κολωνό - Θείος 12χρονης: παντρεμένο ζευγάρι ήθελε ραντεβού για να βιάσει το κορίτσι
Βόλος: γυναίκα γέννησε νεκρό το μωρό της
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)