Συνταγές
12 Νοεμβρίου 2021 13:52
Καρυδόπιτα με σοκολάτα από τον Πέτρο Συρίγο
Αφράτη καρυδόπιτα, ιδανικά σιροπιασμένη ετοίμασε ο σεφ της εκπομπής “Το Πρωινό”, Πέτρος Συρίγος.
Συνταγή με αφράτη και εύκολη καρυδόπιτα με σοκολάτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, ετοίμασε και μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό»!
Όπως αναφέρει ο Πέτρος Συρίγος, ακολουθώντας βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής, θα μπορούμε να απολαύσουμε μια αφράτη και παραδοσιακή καρυδόπιτα, λουσμένη με την πιο λαχταριστή σοκολάτα!
Συστατικά για την καρυδόπιτα με σοκολάτα
- 500 γρ ψιλοκομμένα καρύδια
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 8 αυγά
- 200 γρ. φρυγανιά
- 4 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 75 ml κονιάκ
Για το σιρόπι:
- 500 ml νερό
- 500 γρ ζάχαρη
- 70 ml κονιάκ
- 1 βανίλια
- 1 κ.τ.σ χυμό πορτοκάλι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Για το γλάσο σοκολάτας:
- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ σοκολάτα σε δάκριά
Η συνταγή για την αφράτη καρυδόπιτα με σοκολάτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 εκ. περίπου και το πασπαλίζουμε με αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 4? περίπου μέχρι να γίνει ένα λευκό και αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Βάζουμε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε για λίγο.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά σε σκόνη [φρυγανιά, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπέϊκιν πάουντερ] και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος θρυμματίζουμε και το καρύδι, πρέπει να είναι χονδροκομμένο.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ με το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- Βγάζουμε τη καρυδόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε μέσα στο ταψί στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι:
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά μετά που θα κοχλάσει.
- Με μια μεγάλη κουτάλα σιροπιάζουμε σιγά σιγά την καρυδόπιτα.
- Αφήνουμε στην άκρη τη καρυδόπιτα να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
Για το γλάσο σοκολάτας:
- Σε ένα μπολ και πάνω σε νερό που βράζει (μπαίν μαρί) βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μαζί με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά για αφήνουμε 5-8 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και
- περιχύνουμε τη καρυδόπιτα.
- Σερβίρουμε την καρυδόπιτα με τριμμένο καρύδι
Καιρός: Πού έδειξε κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος
Κορονοϊός - Λουκίδης: πεθαίνουν ασθενείς από “λάθη” στην νοσηλεία στο σπίτι (βίντεο)
Πάτρα: Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για προϊόντα “μαϊμού”
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)