Συνταγές
11 Σεπτεμβρίου 2021 14:28
Τούρτα σοκολάτας από τον Πέτρο Συρίγο
Γλυκό "πειρασμός" στην πρεμιέρα της εκπομπής "Το Πρωινό'. Βήμα - βήμα η συνταγή...
Τριπλή τούρτα σοκολάτα έφτιαξε στην πρεμιέρα της εκπομπής του ΑΝΤ1, "Το Πρωινό" ο Πέτρος Συρίγος.
Δείτε τα υλικά και βήμα - βήμα τη συνταγή για σίγουρη επιτυχία.
Συστατικά για την τριπλή τούρτα σοκολάτας
Για το παντεσπάνι
- 130 γρ κακάο
- 230 ml βραστό νερό
- 290 ml γάλα
- 250 γρ βούτυρο θερμ.δωμ
- 600 γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες 360 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 8 γρ μπέικιν πάουντερ
- 6 γρ σόδα
- 3 γρ αλάτι
- Για την λευκή Κρέμα
- 600γρ γάλα
- 100 γρ ζάχαρη
- 20 γρ αλεύρι
- 20 γρ κορν φλάουρ
- 3 κρόκους
- 1 βανίλια
- 40 γρ βούτυρο
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- Για το γλάσο σοκολάτας
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ κουβερτούρα
- 1 κτς μέλι
Η συνταγή για τη τριπλή τούρτα σοκολάτας
Για το παντεσπάνι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
- Στο καδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ένταση τα αυγά με
- την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσοχή μην μας καεί θέλουμε μόνο να ζεσταθεί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σοδα, αλάτι και βανίλιες.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο, προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Ενσωματώνουνε τα υλικά.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα με το κακάο, ανακατεύουμε στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 τσέρκια 20εκ στα οποία έχουμε βάλει ή λαδόκολλα ή βούτυρο με κακάο.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ισιώνουμε με ένα μαχαίρι πριονωτό ώστε να μη φουσκώνουν στο κέντρο.
Για την Κρέμα
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
- Μετά από λίγο θα δέσει, αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μισή ώρα στην κατάψυξη.
- Χτυπάμε την Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε πριν στήσουμε την τούρτα με την κρέμα ώστε να αραιώσει λίγο.
- Για το γλάσο σοκολάτας
- Σε ένα μπολ βάζουμε ψιλοκομμένη τη σοκολάτα.
- Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στην σοκολάτα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με μια μαριζ ή σύρμα.
Κορονοϊός - Εμβόλιο: προς έγκριση για παιδιά από 5 ετών στις ΗΠΑ
Ρόδος - κυνομαχίες: στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι
Κολύμβηση - Ντουντουνάκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στην Ιταλία
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)