newbeta.ant1news.gr Ο τυφώνας Dolphin έπληξε την Οκινάουα της Ιαπωνίας - Η Κίνα κλείνει τα λιμάνια της εν αναμονής της άφιξης του | Κοινωνία | ANT1News

Κοινωνία

08 Αυγούστου 2026 17:53

Ο τυφώνας Dolphin έπληξε την Οκινάουα της Ιαπωνίας - Η Κίνα κλείνει τα λιμάνια της εν αναμονής της άφιξης του

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Ο τυφώνας Dolphin έπληξε την Οκινάουα της Ιαπωνίας -  Η Κίνα κλείνει τα λιμάνια της εν αναμονής της άφιξης του
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ο τυφώνας Dolphin έπληξε σήμερα σφοδρά την νότια περιφέρεια της Οκινάουα στην Ιαπωνία τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, ενώ η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας διακόπηκε σε περισσότερα από 50.000 κτίρια.

Η Κίνα από την πλευρά της έκλεισε λιμάνια κι ανέστειλε τη λειτουργία πλοίων – φέρι, καθώς ο αναφερόμενος τυφώνας αναμένεται ότι θα πλήξει την ανατολική ακτή της.

Πέντε ηλικιωμένοι, οι τρεις από τους οποίους έπεσαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων τραυματίστηκαν χωρίς ν’ απειλείται η ζωή τους στην Οκινάουα, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε στην περιφέρεια Καγκοσίμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Περίπου 39.000 κτίρια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Καγκοσίμα, ενώ περισσότερα από 12.000 κτίρια επηρεάστηκαν στην Οκινάουα.

Οι ιαπωνικές αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις προς κι από την Οκινάουα.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος για τον Μέσι: Πέθανε ο πατέρας του Χόρχε

Λυκαβηττός: Σε 57χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε σε σπηλιά - Από πτώση ο θάνατός της

Χαλκιδική: Παιδί 8 ετών χτύπησε το κεφάλι του σε πέτρα μετά από βουτιά στην θάλασσα

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)