Κόσμος

Χθες22:21

Ερντογάν για Ισραήλ: Το διεθνές δίκαιο έχει καταργηθεί πλήρως

Διάβασέ μου το...

Ολομέτωπη επίθεση του Ερντογάν κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ, την οποία κατηγορεί για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Νέα αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ερντογάν για Ισραήλ: Το διεθνές δίκαιο έχει καταργηθεί πλήρως
-

«Το Ισραήλ θέλει να εξαπλώσει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή κατηγορώντας το ότι προκαλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με δήλωσή ότι δεν μπορεί να έρθει στο ΟΗΕ ο Γκουτέρες. «Ποιος είσαι εσύ που στέλνεις φιρμάνι στον ΓΓ του ΟΗΕ;», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στο Ισραήλ. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε και πάλι για «γη της επαγγελίας» και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι μπαίνει σε αγώνα για να προκαλέσει την Τουρκία.

Σε ομιλία του στο φεστιβάλ τεχνολογίας στα Άδανα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «το Ισραήλ αρχικά εισέβαλε στη Γάζα με το πρόσχημα της Χαμάς και τώρα χύνει αίμα στον Λίβανο με το πρόσχημα της Χεζμπολάχ».

«Κάθε φορά που υπάρχει κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή, η ισραηλινή κυβέρνηση προβαίνει σε μια πρόκληση που θα δυναμιτίσει αυτή τη διαδικασία. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να εξαπλώσουν τη φωτιά σε όλη την περιοχή και να πνίξουν τη περιοχή μας στο αίμα και τα δάκρυα. Το διεθνές δίκαιο έχει καταργηθεί πλήρως», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Το Ισραήλ χωρίς ντροπή  προκαλεί συγκεκριμένα τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Γκουτέρες, λέγοντας ότι δεν μπορεί να έρθει στον ΟΗΕ. Δείτε αυτή την κατάσταση. Ποιος είσαι εσύ που στέλνεις φιρμάνι στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι δεν μπορεί να έρθει στον ΟΗΕ;».

«Ύπουλο σχέδιο Ισραήλ»

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «ένα ύπουλο σχέδιο που δεν θα περιοριστεί στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο έχει τεθεί σε εφαρμογή. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι προφήτης για να δεις πού είναι ο τελικός προορισμός. Όποιος γνωρίζει ιστορία, ιστορία θρησκειών, πολιτική και διπλωματία θα καταλάβει εύκολα τη σύνδεση του θέματος με την Ιερουσαλήμ, το Τζαμί Αλ Άκσα και την γη της επαγγελίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η γη της επαγγελίας. Μπαίνουν κυριολεκτικά σε έναν αγώνα για να προκαλέσουν την Τουρκία σε απόσταση 30 χιλιομέτρων. Αυτά τα ξέρουμε πολύ καλά.

Ισραήλ - διαδηλώσεις - όμηροι - Γάζα

«..όχι γιατί λαχταράμε τον πόλεμο…»

Αναφερόμενος στο φεστιβάλ τεχνολογίας στα Άδανα,  ο Ταγίπ Ερντογά είπε: «Ποτέ δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο TEKNOFEST, που μας κάνει όλους περήφανους σήμερα. Κανένα από τα επιτεύγματα που πετύχαμε σε 22 χρόνια δεν μας παραδόθηκε σε χρυσό δίσκο. Μας πρόδωσαν μέσα και έξω. Ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε με τον ιδρώτα μας. Τώρα μπορούμε να εξάγουμε σε χώρες που δεν μας παρείχαν χθες προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας».

«Δόξα τω Θεώ, είμαστε εξαιρετικά δυνατοί σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, από πλήρως τεθωρακισμένα οχήματα, από πολεμικά πλοία έως υποβρύχια, από αεροσκάφη μέχρι ελικόπτερα, από οπλισμένα και άοπλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μέχρι συστήματα αεράμυνας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η τεχνολογία δεν σημαίνει μόνο ανάπτυξη και ευημερία, αλλά και ανεξαρτησία, ασφάλεια και κυριαρχία.

«Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε περήφανοι για πολλές άλλες αμυντικές δυνατότητες που αυξάνουν την αποτροπή της χώρας μας», υποστήριξε και πρόσθεσε: « Όλα αυτά τα κάνουμε όχι γιατί λαχταράμε τον πόλεμο, αλλά για να προστατέψουμε σωστά την πατρίδα και τους πολίτες μας από τα κακά μάτια».

«Είστε η φωνή της ‘γαλάζιας πατρίδας’»

Αναφερόμενος και στη ‘γαλάζια πατρίδα’, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Η μεγαλύτερη πηγή δύναμης για την επίτευξη αυτών των στόχων είστε εσείς, η νεολαία μας. Όσο εσείς, οι καρδιές που αγωνίζονται να είναι τοπικές και εθνικές, υπάρχουν, η γη αυτής της χώρας θα είναι πάντα ασφαλής. Η φωνή και η ανάσα σου θα ακούγονται πάντα στη ‘γαλάζια πατρίδα’ και στην ‘ουράνια πατρίδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Σεπόλια: 15χρονος και 18χρονος πουλούσαν ναρκωτικά έξω από σχολείο (εικόνες)

ΑΑΔΕ - Φοροδιαφυγή: Μείωση προστίμων σε περίπτωση “ομολογίας”

Κηφισιά: Εργασίες ανακαίνισης σε δημοτικό σχολείο γίνονται εν ώρα μαθημάτων (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ