Κόσμος

Χθες20:32

Τουρκία - Γυναικοκτονίες: 19χρονος σκότωσε 2 κοπέλες και αυτοκτόνησε

Διάβασέ μου το...

Ο άνδρας φέρεται να αποκεφάλισε τη μία από τις δύο γυναίκες και στη συνέχεια να έπεσε στο κενό από προμαχώνες των τειχών της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκία - Γυναικοκτονίες: 19χρονος σκότωσε 2 κοπέλες και αυτοκτόνησε
-

Δύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν σήμερα Παρασκευή 04.10 στην Κωνσταντινούπολη με διαφορά 30 λεπτών, και ο βασικός ύποπτος αυτοκτόνησε, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι δύο γυναίκες και ο ύποπτος ήταν όλοι ηλικίας 19 ετών, ανέφερε το Κυβερνείο Κωνσταντινούπολης, το οποίο δεν διευκρίνισε εάν τα θύματα γνώριζαν τον φερόμενο δολοφόνο τους.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο δράστης αποκεφάλισε μία από αυτές τις γυναίκες σε έναν από τους προμαχώνες της πόλης, στη συνοικία Φατίχ, από τους οποίους στη συνέχεια ο ύποπτος πήδηξε στο κενό και σκοτώθηκε.

Απορρίπτουν το διεθνές πλαίσιο προστασίας

Η Τουρκία αποσύρθηκε το 2021 από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τη μάχη κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, την επονομαζόμενη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία επιβάλλει στις αρχές να ερευνούν και να τιμωρούν τη βία σε βάρος των γυναικών.

Μια τουρκική οργάνωση έχει καταμετρήσει σε έρευνά της 290 γυναικοκτονίες από τις αρχές του έτους 2024 και περισσότερους από 160 «ύποπτους θανάτους», τους οποίους οι αρχές έχουν καταγράψει ως αυτοκτονίες ή δυστυχήματα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, 7 γυναικοκτονίες διαπράχθηκαν σε 1 μονάχα ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μενίδι - Θανατηφόρο τροχαίο: Φορτηγάκι συγκρούστηκε με μηχανή

Ηλεία: Φωτιά στο Γεράνι - 'Ηχησε το 112

Που ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη χασισοφυτεία στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ