Κόσμος

01 Ιουλίου 2024 17:58

Τσίπρας: Αντιδράσεις στην Τουρκία για την ομιλία του σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Διάβασέ μου το...

Το Κομμουνιστικό Κίνημα Τουρκίας (TKH) εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τον τέως Πρωθυπουργό ότι «υποστάχθηκε στον ιμπεριαλισμό».

Τσίπρας: Αντιδράσεις στην Τουρκία για την ομιλία του σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο
-

Αντιδράσεις προκάλεσε στην αριστερά της Τουρκίας η φράση του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τελετή αποφοίτησης του τουρκικού ιδιωτικού πανεπιστημίου Κοτς το Σάββατο «Boyun egme» (Μην υποτάσσεστε).

Το Κομμουνιστικό Κίνημα Τουρκίας (TKH) εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τον τέως Πρωθυπουργό ότι «υποστάχθηκε στον ιμπεριαλισμό». «Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους υποτάσσονται στον ιμπεριαλισμό της ΕΕ και επιβάλλουν λιτότητα στους Έλληνες εργαζόμενους να είναι αριστεροί ή να κάνουν κήρυγμα περί αριστεράς στη χώρα μας!», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, το TKH προσθέτει ότι «Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προδώσει τις αριστερές αξίες και δεν έχουν θέση να διδάσκουν μαθήματα πολιτικής στην Τουρκία».

«Δεν επιτρέπουμε σε αυτούς που, υποκλινόμενοι στον ιμπεριαλισμό της ΕΕ, επιβάλλουν λιτότητα στους Έλληνες εργαζόμενους να είναι αριστεροί, ούτε τους επιτρέπουμε να μας κάνουν μάθημα περί αριστεράς στη χώρα μας!

Ήταν μια συμπεριφορά με νόημα και που ταίριαζε στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνει τον αριστερό στην τελετή αποφοίτησης, στην οποία ήταν προσκεκλημένος από το Κοτς, μια από τις ομάδες σύμβολα της τουρκικής αστικής τάξης. Το τι επιδιώκει ο Τσίπρας είναι μια άλλη διάσταση του θέματος. Επιπλέον, η πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα είναι ένα μάθημα, όσον αφορά την ανάδειξη του πραγματικού προσώπου παρόμοιων μορφών που θέλουν να λάμψουν στη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, αλλά φιλελεύθερη πολιτική μεταμφιεσμένη σε αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση των Ελλήνων εργαζομένων και προδοσία των Ελλήνων εργαζομένων.

Κοιτάξτε καλά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα για να μην εξαπατηθούν και πάλι οι εργαζόμενοι της Τουρκίας με παρόμοιο τρόπο: Μην ενδώσετε στα ψέματα της αριστερόστροφης καθεστωτικής πολιτικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Η φωτιά στην Ύδρα, το πάρτι των ολιγαρχών στην Ισπανία και τα βεγγαλικά των 125000 ευρώ!

Θερμοκρασία - Ιούνιος: Ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψε ο υδράργυρος

Πέρασε θηλιά στο λαιμό της πρώην συντρόφου, μπροστά στο παιδί της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ