Κόσμος

24 Ιουνίου 2024 12:41

Τουρκία: Γιος ακροδεξιού πολιτικού κατηγορούμενος για διακίνηση μεταναστών

Διάβασέ μου το...

Συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις Τούρκους και δύο Έλληνες για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, αλλά και για κατοχή και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Τουρκία: Γιος ακροδεξιού πολιτικού κατηγορούμενος για διακίνηση μεταναστών
-

Έξι άτομα, τέσσερις Τούρκοι και δύο Έλληνες, που φέρεται να εμπλέκονταν σε διακίνηση μεταναστών (smuggling) με ταχύπλοο υπό ελληνική σημαία με το όνομα «Νεφέλη», συνελήφθησαν στο λιμάνι Kumbaglar στο Ayvacik στα Δαρδανέλια (Τσανάκαλε) στις 28 Μαΐου. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ένας εκ των συλληφθέντων, ο Tunahan Adiguzel, είναι γιος στελέχους του ΜΗΡ, ο οποίος μάλιστα ενοικιάζει στο ακροδεξιό κόμμα, τα κτίρια στα οποία στεγάζεται στην Κωνσταντινούπολη.

Κι άλλες συλλήψεις

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, στο σκάφος κατασχέθηκαν 11 κιλά και 900 γραμμάρια ναρκωτικών. Επιπλέον, συνελήφθησαν 10 ύποπτοι που προσπάθησαν να διαφύγουν στο εξωτερικό και αναζητούνταν για φόνο από πρόθεση, τραυματισμό, συμμετοχή στο PKK και χρήση ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν επίσης δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι ύποπτοι Tunahan Adiguzel και Atakan Sorun για διακίνηση (smuggling). Ο Adiguzel είχε στην κατοχή 2500 δολάρια, 2500 ευρώ και 200 τουρκικές λίρες.

Ο ένας από αυτούς που πιάστηκαν στο σκάφος συνελήφθη ως μέλος του PKK και ο άλλος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Σε επαφή με κάποιον “Αζάτ” στην Ελλάδα

Στη δήλωσή του, ο Adiguzel αναφέρει ότι διατηρεί ξενοδοχείο και εστιατόριο στο Sariyer. Λέει ότι ένας άνθρωπος ονόματι «Αζάτ», ο οποίος ζει στην Ελλάδα, του τηλεφώνησε και του είπε: «Θα πάρεις τέσσερα άτομα στο αυτοκίνητό σου και θα τους οδηγήσεις 200 μέτρα μακριά». Εξηγεί ότι σε αντάλλαγμα έστειλε στον λογαριασμό του 60 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Ο Adiguzel δηλώνει ότι νοίκιασε δύο αυτοκίνητα για διακίνηση μεταναστών (smuggling) και πήρε μαζί του τρεις φίλους του.

Η Ad?guzel δήλωσε ότι γνώρισε τον Azat στο διαδίκτυο και αντάλλαξαν πελάτες δύο ή τρεις φορές, και είπε: «Ο Azat μερικές φορές πλήρωνε περισσότερα ανά πελάτη. Δεν συναντήσαμε τον Αζάτ στην Τουρκία. Γνωριστήκαμε στο Διαδίκτυο».

Ο πατέρας του, στέλεχος του ΜΗΡ

Αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας του Ad?guzel, Guven Adiguzel, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επαρχίας Κωνσταντινούπολης του MHP. Στον Adiguzel ανήκει και το κτίριο όπου βρίσκεται το ακροδεξιό MHP Κωνσταντινούπολης.

Ο δημοσιογράφος Ισμαήλ Σαϊμάζ επικοινώνησε με τον Adiguzel, ο οποίος του είπε ότι απομακρύνθηκε από την πολιτική πριν από περίπου έξι μήνες. «Δούλεψα χρόνια, μετά τα παράτησα», είπε. Επιβεβαίωσε ότι το MHP ενοικιάζει το κτίριό του από τον Adiguzel.

Ο μεγαλύτερος γιος του διέφυγε στην Ελλάδα

Παραδεχόμενος ότι ο γιος του συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών (smuggling), ο Adiguzel έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες: «Στον μεγαλύτερο γιο μου, τον Cihanay, επιβλήθηκε πρόστιμο για μαύρο χρήμα στην Τουρκία και διέφυγε στην Ελλάδα. Συναντά μέλη του PKK στην Αθήνα. Χρησιμοποιούν το παιδί για να διακινούν μετανάστες μέσω του μικρού μου γιου Tunahan. Την ώρα που έκανε διακίνηση, δύο Έλληνες καπετάνιοι έφεραν ένα πακέτο εν αγνοία τους. Τους προσφέρουν χρήματα. Ο φίλος του παιδιού μου παίρνει αυτό το πακέτο και το πετάει κάπου. Τα ναρκωτικά βρίσκονται στη συσκευασία. Ο λαός μας πιάνεται όταν τους πιέζει η χωροφυλακή».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: 20χρονος σκοτώθηκε μετά από γλέντι

Κλιματική αλλαγή: Ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα

Ενδοοικογενειακή βία: Γνωστός δικηγόρος φέρεται να ξυλοκόπησε την ασκούμενη και σύντροφό του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ