Κόσμος

16 Ιουνίου 2024 23:35

Ισραήλ: Η επιθετικότητα της Χεζμπολάχ μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον Λίβανο

Διάβασέ μου το...

Προειδοποίηση και απειλή του Ισραήλ προς τη Χεζμπολάχ, μετά το μπαράζ επιθέσεων.

Ισραήλ: Η επιθετικότητα της Χεζμπολάχ μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον Λίβανο
-

Η εντατικοποίηση των διασυνοριακών πυρών από τη λιβανική Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ μπορεί να προκαλέσει σοβαρή κλιμάκωση, επισήμαναν σήμερα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Η αυξανόμενη επίθεση της Χεζμπολάχ μας φέρνει στο χείλος αυτού που θα μπορούσε να είναι μια ευρύτερη κλιμάκωση, η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το Λίβανο και ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του στα αγγλικά ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής στους οκτώ μήνες που ανταλλάσσει πυρά με τον ισραηλινό στρατό, παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία εργάζονται για μια διευθέτηση με διαπραγματεύσεις των εχθροπραξιών κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ λέει πως δεν θα σταματήσει τα πυρά, αν το Ισραήλ δεν σταματήσει τη στρατιωτική επίθεσή του στη Γάζα.

«Το Ισραήλ θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους αμάχους του - έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων μας με το Λίβανο», δήλωσε ο υποναύαρχος Χαγκάρι.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαφάνιση 16χρονης από τις Αχαρνές

Μέκκα: Δεκάδες νεκροί στο ετήσιο προσκήνυμα

Σύρος: Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον διαρρήκτη του σπιτιού του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ