Κόσμος

15 Ιουνίου 2024 16:35

Τουρκία: Παρασκηνιακή…επιστροφή του Γκιουλ για την τουρκική Προεδρία

Διάβασέ μου το...

Προετοιμάζεται η Τουρκία για τη μετά – Ερντογάν εποχή. Οι πληροφορίες για σύμπραξη κομμάτων υπό τον Γκιουλ.

Τουρκία: Παρασκηνιακή…επιστροφή του Γκιουλ για την τουρκική Προεδρία
-

Σοκ παρασκήνιο στην Άγκυρα αποκαλύπτεται, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρουν ότι υπάρχει ισχυρισμός πως τα τρία μικρά ισλαμικά κόμματα των Αχμέτ Νταβούτογλου, Αλί Μπαμπατζάμ και Τεμέλ Καραμολλάογλου θα ενωθούν και θα αναλάβει ο τέως Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Υποστηρίζεται ότι ο Γκιουλ προετοιμάζεται για τη ‘μετα-Ερντογάν’ περίοδο και ότι τηλεφώνησε προσωπικά στον Ερντογάν και τον ενημέρωσε ξεκάθαρα για τον σκοπό του.

‘Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 Σύμφωνα με το παρασκήνιο τα τρία κόμματα, DEVA του Αλί Μπαμπατζάμ, Saadet (Ευημερίας) του Τεμέλ Καραμολλάογλου και Gelecek (Μέλλοντος) του Αχμέτ Νταβούτογλου θα συγχωνευτούν κάτω από μια στέγη και ο Αμπντουλάχ Γκιουλ θα αναλάβει την ηγεσία του νέου κόμματος. Επιπλέον, υποστηρίχθηκε ότι ο Αμπντουλάχ Γκιουλ ενημέρωσε τον Τούρκο Πρόεδρο για τις προετοιμασίες ίδρυσης του νέου κόμματος τηλεφωνικώς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γκιουλ βλέπει θετικά την ίδρυση νέου κόμματος και θέλει μάλιστα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ενημερώνοντας μάλιστα τον Ταγίπ Ερντογάν για τις προθέσεις του. Επισημαίνεται πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος Πρόεδρος με βάση το Σύνταγμα, εκτός και αν κηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι ο Γκιουλ θέλει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος AKΡ και ότι το είπε στο στενό του περιβάλλον.

Πηγές του AKΡ δήλωσαν ότι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς. Πηγές σχολίασαν ότι ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, «Μπορεί να ιδρύσει κόμμα, αλλά δεν μπορεί να είναι ζητήσει την υποστήριξη του ΑΚΡ».

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 15 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Αεροσκάφος της Austrian Airlines προσγειώθηκε χωρίς ρύγχος (εικόνες)

Καραγκούνης – Ανασχηματισμός: Στροφή και έμφαση στην καθημερινότητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ