Κόσμος

13 Ιουνίου 2024 22:38

Ερντογάν: Εκνευρίστηκε από ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ποια ήταν η ερώτηση που προκάλεσε εκνευρισμό στον Τούρκο πρόεδρο. Του είπε ''μην κουνάτε το κεφάλι σας. Εγώ δεν κουνάω το κεφάλι μου''.

Ερντογάν: Εκνευρίστηκε από ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου (βίντεο)
-

Ερωτήσεις που δεν έχει συνηθίσει να του κάνουν στη χώρα του δέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, Ισπανός δημοσιογράφος της El Pais τον ρώτησε για φυλακισμένους. Για τον Κούρδο πολιτικό Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τον επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά, για τους οποίους υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της απελευθέρωσής τους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι κράτος δικαίου.

«Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου. Στο πλαίσιο αυτού του κράτους δικαίου, η δικαιοσύνη λαμβάνει τις αποφάσεις και η δικαιοσύνη μας έχει λάβει την απόφασή της σχετικά με τα ονόματα που δώσατε» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε με προσωπική επίθεση στον δημοσιογράφο: «Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις αυτή τη στιγμή μάς βάζει σε σκέψεις. Ειδικά το γεγονός ότι ένα μέλος του Τύπου στέκεται και υπερασπίζεται αυτούς τους τρομοκράτες με αυτόν τον τρόπο, μας λυπεί σοβαρά»

Μάλιστα είπε στον δημοσιογράφο: «Μην κουνάτε το κεφάλι σας. Εγώ δεν κουνάω το κεφάλι μου».

«Ό,τι λέει ο νόμος, αυτό εκτελούμε. Ό,τι προστάζει ο νόμος, αυτό κάνουμε και αυτό γίνεται», δήλωσε αυστηρά ο Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει πολιτική για χάρη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ερντογάν: Κάνουμε βήματα με Ισπανία στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Βήματα στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάνουν Τουρκία και Ισπανία, δήλωσε ο Τούρκος Προέδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν από κοινού. Ανέφερε ότι θα κάνουν αυτά τα βήματα ακόμη και στα μη επανδρωμένα υποβρύχια.

Σε κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Ισπανό Πρωθυπουργό, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε «εξετάσαμε λεπτομερώς την ενισχυμένη στρατιωτική μας συνεργασία και τις σχέσεις στην αμυντική βιομηχανία με την Ισπανία. Η Ισπανία υποστηρίζει τόσο τη συλλογική ασφάλεια της Τουρκίας ως συμμάχου, όσο και τη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ με τα συστήματα αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας από το 2015». «Ως εκ τούτου, εκ μέρους του εαυτού μου και του έθνους μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους Ισπανούς φίλους μας. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας, συζητήσαμε επίσης τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ισπανία είναι ένας από τους φίλους μας που κατανοεί καλύτερα τη συμβολή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει παράσχει την ισχυρότερη υποστήριξη στη διαδικασία ένταξής μας, από την αρχή. Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση θα συνεχίσει να ενισχύεται το επόμενο διάστημα. Συζητήσαμε επίσης με τον Αρχηγό της Κυβέρνησης την αυξανόμενη απειλή της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε.

Ακόμη και μη επανδρωμένα υποβρύχια

Σε ερώτηση για την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «πρόκειται για μια προσφορά αλληλεγγύης στην αμυντική βιομηχανία. Εντός αυτής της αλληλεγγύης, κάναμε ένα βήμα με το TCG Anadolu. Τώρα θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα υψηλότερο ή ανώτερο τμήμα και έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες γι' αυτό. Θέλουμε να οικοδομήσουμε μαζί ένα ανώτερο τμήμα, ένα μεγαλύτερο από το σημερινό. Επί του παρόντος, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας μας εκτελεί αυτό το έργο, η τουρκική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας μας εκτελεί αυτό το έργο. Επιπλέον, κάνουμε επί του παρόντος κάποια βήματα στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν από κοινού. Όπως γνωρίζετε, πολλές χώρες στον κόσμο έχουν κάνει πολύ, πολύ προχωρημένα βήματα σε αυτές τις προσπάθειες. Η Τουρκία καταβάλλει επίσης προσπάθεια να κάνει περαιτέρω βήματα στο θέμα αυτό και θα κάνουμε αυτά τα βήματα ακόμη και στα μη επανδρωμένα υποβρύχια. Τόσο η τουρκική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας μας όσο και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας μας διεξάγουν αυτή τη στιγμή αυτό το έργο με ταχείς ρυθμούς και θα συνεργαστούμε με την Ισπανία σε αυτό το θέμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αδέλφια πέθαναν με διαφορά ωρών

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Τα λεφτόδεντρα, η κοστολόγηση και ο Γκρίνμπεργκ

Ηλεία - Μάνα 11χρονης: Θα δικαιωθείς, καρδούλα μου, σου το ορκίζομαι (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ