Κόσμος

12 Ιουνίου 2024 14:16

Φωτιά στην Κύπρο: Ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα – Δύο Canadair από την Ελλάδα βοηθούν στην κατάσβεση (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Όλο το βράδυ γίνονταν προσπάθειες για οριοθέτηση της φωτιάς ενώ 48 κάτοικοι κοινοτήτων που επλήγησαν, διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Πάφου

Φωτιά στην Κύπρο: Ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα – Δύο Canadair από την Ελλάδα βοηθούν στην κατάσβεση (βίντεο)
-



Μεγάλη φωτιά καίει για τρίτη ημέρα σήμερα στην περιοχή της Πάφου, στην Κύπρο, με δύο ενεργά μέτωπα στη Χούλου και το Πολέμι σε δύσβατες περιοχές, όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Sigmalive, όλο το βράδυ γίνονταν προσπάθειες για οριοθέτηση της φωτιάς ενώ 48 κάτοικοι κοινοτήτων που επλήγησαν από την πυρκαγιά διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Πάφου.

Κύπρος - Πάφος - Φωτιά

Τιτάνιες προσπάθειες καταβλήθηκαν και για την απομάκρυνση ζώων που φέρονται να είχαν τραυματιστεί από την πύρινη λαίλαπα.

Στην Κύπρο έχουν φτάσει ήδη και επιχειρούν από λεπτός προς λεπτό στην Πάφο δύο Canadair από την Ελλάδα


«Μετά από αίτημα βοήθειας της Κύπρου λόγω πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου, ενεργοποιήσαμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας», αναφέρει ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Όπως επισημαίνει, «ήδη δύο Canadair από την Ελλάδα συνδράμουν τους Κύπριους πυροσβέστες στην καταπολέμηση της μεγάλης πυρκαγιάς»

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις την Τετάρτη

Αμοργός: Συναγερμός για την εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στην έκτη θέση η Τζένγκο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ