Κόσμος

17 Οκτωβρίου 2023 20:55 Τελευταία ενημέρωση : 17 Οκτωβρίου 2023 22:42

Al Jazeera: Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Γάζα - Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διάβασέ μου το...

Για λουτρό αίματος σε νοσοκομείο κάνει λόγο το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας

Al Jazeera: Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Γάζα - Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς
-

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί είχαν απευθύνει τελεσίγραφο και στο προσωπικό του νοσοκομείου να απομακρυνθεί. Τελεσίγραφο που είχε απορριφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό, καθώς δεν υπήρχε τρόπος μεταφοράς των ασθενών.

Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν σχολείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε νωρίτερα την Τρίτη από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή. Ο Φιλίπ Λαζαρίνι τόνισε πως μεταξύ των τραυματιών είναι υπάλληλοι της UNRWA και ότι το σχολείο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. «Είναι εξοργιστικό και δείχνει για ακόμη μια φορά κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA», υπογράμμισε. Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδίκη βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γαζα

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, αναφέρει τα εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τον μεταδιδόμενο από τα ΜΜΕ βομβαρδισμό νοσοκομείου στην Γάζα από το Ισραήλ με εκατοντάδες νεκρούς, ο οποίος συνιστά έγκλημα πολέμου.

Επαναλαμβάνουμε την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πρωτοβουλία της διεθνούς κοινότητας με ισχυρή στήριξη της ΕΕ, για προστασία των αμάχων, αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και- κυρίως- κατάπαυση πυρός.

ΚΚΕ: Το κράτος του Ισραήλ προχωρά πλέον σε απίστευτες θηριωδίες.

Τα ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε νοσοκομείο στη Γάζα, αναφέρει τα εξής: Το κράτος του Ισραήλ προχωρά πλέον σε απίστευτες θηριωδίες. Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, δείχνει ότι δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανιστόρητη  θέση περί «δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ» καλύπτουν αυτά τα εγκλήματα, μαζί με τα κόμματα που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να καταδικάσουν τον αγώνα των Παλαιστινίων. Καμία επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ και καμία επαφή με τη δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου δεν πρέπει να υπάρξει. Θα πρόκειται για συνενοχή που θα τιμωρήσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός.

Η καταδίκη των εγκλημάτων και η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης να εκφραστεί αύριο με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς στο Σύνταγμα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η Ματούλα - Ήταν 7 ημέρες νεκρή στο σπίτι της

ΕΑΔ - Πόθεν έσχες: Δημόσιοι υπάλληλοι “θησαύρισαν”... αδικαιολόγητα!

“Βενιζέλειο Νοσοκομείο”: Παύθηκε η διοίκηση με εντολή Χρυσοχοΐδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ