newbeta.ant1news.gr Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Πυρκαγιά ξέσπασε στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο λιμάνι Φουτζάιρα | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

Σήμερα 12:07

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Πυρκαγιά ξέσπασε στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο λιμάνι Φουτζάιρα

Οι εργασίες φόρτωσης πετρελαίου έχουν ανασταλεί.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Πυρκαγιά ξέσπασε στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο λιμάνι Φουτζάιρα
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Επίθεση με drone προκάλεσε πυρκαγιά στη σημαντική βιομηχανική ζώνη πετρελαίου της Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας σήμερα, 17η ημέρα του πολέμου στο Ιράν, με την Τεχεράνη να συνεχίζει να πλήττει στόχους σε χώρες του Κόλπου σε αντίποινα για τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις εναντίον του ιρανικού εδάφους.

"Πυρκαγιά ξέσπασε στη βιομηχανική ζώνη πετρελαίου (...) έπειτα από επίθεση με drone, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες", επεσήμανε το γραφείο ενημέρωσης της Φουτζάιρα, διευκρινίζοντας ότι "συνεχίζονται" οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι οι εργασίες φόρτωσης πετρελαίου έχουν ανασταλεί.

Από το λιμάνι Φουτζάιρα, που βρίσκεται στον Κόλπο του Ομάν ακριβώς έξω από το Στενό του Χορμούζ, εξάγονται καθημερινά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου από την περιοχή Μουρμπάν των Εμιράτων, όγκος που αντιστοιχεί περίπου στο 1% της παγκόσμιας ζήτησης.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που σημειώνονται προβλήματα στη Φουτζάιρα, η οποία έγινε στόχος πληγμάτων με drones και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ουκρανία έπληξε τη Μόσχα το Σαββατοκύριακο με περισσότερα από 100 drones

Axios: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν "συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ"

ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)