Κόσμος
Συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Τουρκίας για την πώληση 20 μαχητικών αεροσκαφών Typhoon
Σύμφωνα με τη συμφωνία παραγωγής του Typhoon, περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) κάθε αεροσκάφους θα κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα υπόλοιπα μέρη θα παράγονται από τα κράτη-εταίρους του προγράμματος Eurofighter.

Άκουσε το άρθρο
Όπως μεταδίδει ο αναταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Βρετανία, Ισαάκ Καριπίδης.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για την πώληση 20 μαχητικών αεροσκαφών Typhoon, Eurofighter.
Η συμφωνία ύψους 8 δισεκατομμυρίων στερλινών αφορά την προμήθεια 20 μαχητικών αεροσκαφών Typhoon, τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται στην Τουρκία το 2030.
Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγωγική συμφωνία μαχητικών αεροσκαφών της τελευταίας γενιάς η οποία εκτός των άλλων θα εξασφαλίσει 20.000 θέσεις εργασίας εδώ στην Βρετανία.
Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι Λονδίνο και Άγκυρα είχαν υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης το οποίο και είχε θέσει τις βάσεις για την εν λόγω συμφωνία.
Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια από τις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία της Eurofighter, που κατασκευάζουν τα μαχητικά Typhoon η μόνη χώρα που έφερνε αντιρρήσεις ήταν η Γερμανία αλλά και αυτή έχει ήδη δώσει το πράσινο φως. Μάλιστα ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς θα επισκεφτεί και αυτός με τη σειρά του την Άγκυρα στα τέλη της εβδομάδας.
Σύμφωνα με τη συμφωνία παραγωγής του Typhoon, περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) κάθε αεροσκάφους θα κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα υπόλοιπα μέρη θα παράγονται από τα κράτη-εταίρους του προγράμματος Eurofighter.
Γκάζι: Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του κλαμπ στις "Αποκαλύψεις" - Είναι συντετριμμένος
Τραγωδία στην Κρήτη: Ταράτσα κατέρρευσε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 67χρονο
Θεσσαλονίκη: 19χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος παρέσυρε και εγκατέλειψε πεζή
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

