newbeta.ant1news.gr Γαλλία: Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύγκρουση δύο αεροπλάνων | Κόσμος | ANT1News

Κόσμος

24/09/2025 23:43

Γαλλία: Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύγκρουση δύο αεροπλάνων

Οι εναέριες αρχές της Γαλλίας ξεκίνησαν τις έρευνες δηλώνοντας τυχεροί που αποφευχθηκε σύγκρουση που θα σημάδευε την ιστορία της αεροπορίας.

Γαλλία: Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύγκρουση δύο αεροπλάνων
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Παραλίγο σύγκρουση μεταξύ αεροπλάνων στην Γαλλία όταν ένα αεροπλάνο της Nouvelair επιχείρησε προσγείωση σε λάθος διάδρομο υπό βροχερές συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Ο πιλότος ΤΩΝ αερογραμμών της Τυνισίας κατάφερε να αποφύγει σφοδρή σύγκρουση με άλλο αεροπλάνο. Εμφανώς ταραγμένος ο πιλότος του άλλου εμπλεκόμενου αεροσκάφους ανακοίνωσε το συμβάν στους επιβάτες του που είχαν - προ-ολίγου - ακούσει τους κινητήρες να περνούν δίπλα τους.

Οι 150, περίπου, επιβάτες μιας πτήσης της Easy Jet ξαφνιάστηκαν όταν άκουσαν τους κινητήρες ενός αεροπλάνου, με άλλους 150 περίπου επιβάτες, που προσγειωνόταν ενώ οι ίδιοι περιμένανε να απογειωθούν. Το αεροπλάνο της Nouvelair κατάφερε να τους αποφύγει για μόλις τρία μέτρα αυξάνοντας απότομα την ισχύ των κινητήρων με αποτέλεσμα να μην υπάρξει σύγκρουση.

Αν και οι έρευνες συνεχίζονται και οι γαλλικές αρχές που ερευνούν το συμβάν παροτρύνουν τον κόσμο να μην βγάλει συμπεράσματα πριν την λήξη της έρευνας, ένας εκπρόσωπος τους επιβεβαίωσε στα γαλλικά ΜΜΕ ότι ο πιλότος της Nouvelair προσέγγισε και προσγειώθηκε σε άλλον διάδρομο από αυτόν που του υποδείχθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Άνδρας έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω στο αλυσοπρίονο που κρατούσε

Θρήνος στην Καβάλα: «Έφυγε» από τη ζωή η εργαζόμενη της καθαριότητας που έγινε viral στο TikTok

Παναθηναϊκός - Χρήστος Κόντης στον ΑΝΤ1: Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)