Αθλητικά

Σήμερα15:32

Παρίσι 2024 - Πετρούνιας: Τα λέμε στον τελικό... (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του για την απόδοσή του αλλά και για τον τελικό. Οι ευχές από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρίσι 2024 - Πετρούνιας: Τα λέμε στον τελικό... (βίντεο)
-

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, θα πρέπει να περιμένει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, για να μάθει τη θέση με την οποία θα προκριθεί στον τελικό της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή (4/8), στις 16:00. Μετά την εκτέλεση του προγράμματός του, στο οποίο όμως δεν είχε καλή έξοδο, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο και «χάλκινος» στο Τόκιο, μίλησε για την πρώτη παρουσία του, στα προκριματικά του αγωνίσματός του. Με τους 14.800 βαθμούς, που συγκέντρωσε, στο πρόγραμμά του το οποίο είχε βαθμό δυσκολίας 6.300 ο Πετρούνιας ήταν πρώτος στους κρίκους.

Αναλυτικά ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε από το «Μπερσί» του Παρισιού: «Η αλήθεια είναι ότι στο podium traning πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές. Έχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα, δεν έκανα καλή έξοδο. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά. Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 - 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις - πέντε καλοί που θα μπορούμε να κάνουμε, γιατί τους ευνοεί η ώρα. Τα λέμε στον τελικό".

Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες - Λευτέρης Πετρούνιας

Για τη θέση του στον τελικό, ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε: «Δεν θα προκριθώ πρώτος, οι δύο Κινέζοι είναι σε καλή κατάσταση και ο Τούρκος. Δεδομένης της κατάστασης γιατί οι απαιτήσεις μου είναι μόνο από την πρώτη θέση, είμαι οκ από την πρώτη θέση. Είμαι έτοιμος να βγω να αγωνιστώ και να αποδείξω την αξία μου».

Για την ευκαιρία να... γράψει Ιστορία και αν αυτό του δημιουργεί έξτρα πίεση: «Δεν με στρεσάρει αυτό. Είμαι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Το κάνω για μένα και την οικογένειά μου και φυσικά για τη χώρα μου. Τα παιδιά μου και η ψυχή μου είναι σε προτεραιότητα. Θέλω να το κάνω να το ευχαριστηθώ. Θα είναι πολλά πράγματα διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα. Εδώ κάνω προπονήσεις στις 7 και τις 8 το πρωί. Είμαι συνηθισμένος να κάνω το απόγευμα που είναι και οι ώρες του τελικού. Έχω κόψει τις βαριές διπλές προπονήσεις. Την άλλη εβδομάδα θα είναι όλα διαφορετικά. Μένει να το δούμε».

Στο τέλος, αναφορικά με την υπστήριξη των Ελλήνων, ο Πετρούνιας τόνισε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, όλους τους Έλληνες για τη στήριξή τους. Νομίζω θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο την άλλη εβδομάδα».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη παρακολούθησαν δια ζώσης στο «Μπερσί» την εκτέλεση του προγράμματος του Λευτέρη Πετρούνια, στα προκριματικά των κρίκων, στην ενόργανη γυμναστική, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον «άρχοντα των κρίκων» και κάτοχο δύο Ολυμπιακών μεταλλίων, όταν ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την προσπάθειά του και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον τελικό της Κυριακής (4/8, 16:00).

Μητσοτάκης - Παρίσι 2024 - Ολυμπικοί αγώνες

Ειδήσεις σήμερα:

Παπαδιά “τσάκωσε” ιερέα σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής!

Απάτη: Παρήγγειλε άρτους για μοναστήρι και... άδειασε τον λογαριασμό της φουρνάρισσας

Revenge porn: Kατέγραψε 25χρονη ενώ έκαναν σεξ και... μοίρασε το βίντεο σε γνωστούς και αγνώστους!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ