Αθλητικά

Χθες07:09 Τελευταία ενημέρωση : Χθες19:55

Τελικός Copa America: Η Αργεντινή νικήτρια στην παράταση (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η Αργεντινή ήταν νικήτρια σε ένα παιχνίδι όλο ένταση και συγκινήσεις. Δάκρυα χαράς στο Μαϊάμι για την ομάδα του Μέσι.

Τελικός Copa America: Η Αργεντινή νικήτρια στην παράταση (εικόνες)
-

Του Γιώργου Ανανίδα

Η «αλμπισελέστε» είναι για δεύτερη σερί φορά πρωταθλήτρια , με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει στην παράταση το μοναδικό τέρμα του τελικού, κόντρα στην Κολομβία.

Η αναμέτρηση καθυστέρησε σχεδόν μιάμιση ώρα να ξεκινήσει, εξαιτίας ορισμένων επεισοδίων στις κερκίδες.

Όταν ο Ραφαέλ Κλάους σφύριξε επίσημα για τη σέντρα, το ματς είχε πάρει «φωτιά» από την πρώτη… πάσα. Ο Χούλιαν Άλβαρες αστόχησε ελεύθερος στη μεγάλη περιοχή στα… 35 δευτερόλεπτα αγώνα.

Ο Κόρδοβα, όμως, είχε πολύ μεγαλύτερη ευκαιρία στο 7’, καθώς η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Μέσι απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 20ο λεπτό, αλλά αναποτελεσματικά.

Οι «καφετέρος» συνέχισαν να απειλούν. Ο Λέρμα σούταρε από απόσταση στο 33’, με τον Μαρτίνες να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, σημαδεύτηκε από καταιγισμό ευκαιριών. Στο 47’, ο Άριας σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Αργεντινού γκολκίπερ.

Τελικός Copa America

Η «αλμπισελέστε» απάντησε με μεγάλη φάση στο αμέσως επόμενο λεπτό, όπου ο Βάργκας απέκρουσε την προσπάθεια του Ντι Μαρία… εξ επαφής. Ο 36χρονος εξτρέμ, στην τελευταία του «παράσταση» με το εθνόσημο, προσπάθησε ξανά στο 58’ να ανοίξει το σκορ, όμως και πάλι ηττήθηκε από τον Βάργκας.

Κλάματα και οδύνη για τον Λιονέλ Μέσι στο 66’, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού.

Copa America - Μέσι - Αργεντινή - Κολομβία

Copa America - Μέσι - Αργεντινή - Κολομβία

Copa America - Μέσι - Αργεντινή - Κολομβία

Copa America - Μέσι - Αργεντινή - Κολομβία

Ωστόσο,οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν πτοήθηκαν, καθώς στο 76’ σκόραραν με τον Γκονζάλες, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.


Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, οι Κολομβιανοί ζήτησαν πέναλτι, και μετά από προτροπή του , ο Κλάους το είδε στο ριπλέι και επέμεινε στο «όχι».

Στο 88’, η Αργεντινή είχε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία της κανονικής διάρκειας, με τον Γκονζάλες να αστοχεί ξανά, αυτή τη φορά με το κεφάλι.

Στην παράταση, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι συνέχισε σταθερά να έχει το πάνω χέρι. Στο 95’, ο Βάργκας είπε «όχι» στο πλασέ του Γκονζάλες από κοντινή απόσταση.

Η Κολομβία είχε μόνο δύο καλές στιγμές στην παράταση και αμφότερες σταμάτησαν σε αμυντικούς.

Ο πρώτος σκόρερ του ήρθε στο 112’ να δώσει την πολυπόθητη λύση. Ο Λο Σέλσον βρήκε τον Λαουτάρο με - πάσα και ο σέντερ φορ της Ίντερ πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-0.

Διαμαρτυρίες ξανά για πέναλτι από τους Κολομβιανούς υπήρχαν στις καθυστερήσεις. Ο Κλάους το έλεγξε ξανά μέσω βίντεο-ριπλέι, αλλά όπως και προηγουμένως, δεν είδε παράβαση.

Έτσι, η Αργεντινή έφτασε μέχρι το σφύριγμα της λήξης αλώβητη και κατέκτησε το για δεύτερη σερί φορά και 16η στην ιστορία της, ανεβαίνοντας μόνη πρώτη στη σχετική κορυφή.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 15 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τελικός Copa America: Ο Μέσι αποχώρησε τραυματίας και με δάκρυα (εικόνες)

Καιρός: Καύσωνας με τη θερμοκρασία στα ύψη και τη Δευτέρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ