Αθλητικά

29 Ιουνίου 2024 07:15 Τελευταία ενημέρωση : 29 Ιουνίου 2024 09:41

Copa America 2024: Η Βραζιλία “σκόρπισε” την Παραγουάη

Διάβασέ μου το...

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά εξασφάλισε η Βραζιλία, επικρατώντας εύκολα επί της Παραγουάης. Όσα έγιναν στο συναρπαστικό ματς.

Copa America 2024: Η Βραζιλία “σκόρπισε” την Παραγουάη
-

Του Γιώργου Ανανίδα

Η 2η αγωνιστική του Δ’ ομίλου ολοκληρώθηκε, με την Κολομβία να επικρατεί άνετα με 3-0 της Κόστα Ρίκα, σφραγίζοντας την πρόκρισή της στα προημιτελικά, την ώρα που η Βραζιλία σκόρπισε με 4-1 την Παραγουάη και έθεσε τις βάσεις της πρόκρισης.

Σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες περγαμηνές για εκείνη, η «Σελεσάο» βρήκε τις λύσεις χάρη στον δαιμόνιο Βινίσιους Τζούνιορ. Ο εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ στο 35’, μετά από υπέροχο συνδυασμό, και έκανε το 1-0 μόλις τρία λεπτά αφότου ο Πακετά είχε αστοχήσει σε πέναλτι.

Μέχρι τότε, η Βραζιλία είχε απειλήσει ελάχιστα, αλλά από το γκολ και μετά «ξεκλειδώθηκε». Στο 43’, η βολίδα του Γκιμαράες σταμάτησε στο δοκάρι και δύο λεπτά μετά, ο Σαβίνιο διπλασίασε τα τέρματα της «Σελεσάο, αφού οι Παραγουανοί αδυνατούσαν να απομακρύνουν τη μπάλα. Και πάλι, η φάση είχε ξεκινήσει από τον Βινίσιους.

Ο οποίος αποτέλεσε μεγάλο μέρος ενός έντονου διαπληκτισμού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι Παραγουανοί μάλλον «έσπασαν» ψυχολογικά μετά από αυτό, αφού στην τελευταία φάση πριν λήξει το ημίχρονο, ο Αλντερέτε υπέπεσε σε τραγικό λάθος και ο Βινίσιους έκανε το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Αλντερέτε ρέφαρε για το λάθος του στο 48’ με ένα ασύλληπτο σουτ στην κίνηση, αλλά δεν ήταν αρκετό για να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του για να κυνηγήσουν την ανατροπή.

Στο 63’, η Βραζιλία κέρδισε πάλι πέναλτι από απλωμένο χέρι, μόνο που αυτή τη φορά ο Πακετά ευστόχησε και έκανε το 4-1.

Από εκεί και μέχρι το σφύριγμα της λήξης, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, με την Παραγουάη να παραδίδει τα όπλα και την ομάδα του Ντοριβάλ Τζούνιο να διαχειρίζεται το αποτέλεσμα.

Με τους πολλούς διαπληκτισμούς και τις εντάσεις, δεν μπορούσε να λείψει μία κόκκινη κάρτα. Ο Κιούμπας κλώτσησε τον Ντάγκλας Λουίζ εκτός φάσης και στο 81’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Με αυτό το τρίποντο, η «Σελεσάο» στρέφει το βλέμμα της στην 3η αγωνιστική και την αναμέτρηση με την Κολομβία όπου θα κριθεί ποιος προκρίνεται ως 1ος του Δ’ ομίλου.

Copa America - Βραζιλία - Παραγουάη

Τα επόμενα ματς του Copa America 2024 σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ αφορούν στην 3η αγωνιστική των ομίλων. Στις 03:00 τα ξημερώματα, η Αργεντινή αντιμετωπίζει το Περού σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα, ενώ μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μάχη ανάμεσα σε Καναδά και Χιλή που θα κρίνει ποιος περνάει από τον Α’ όμιλο παρέα με την «αλμπισελέστε».

Όλοι οι αγώνες του Copa America, μέχρι και τον τελικό στις 13 Ιουλίου, μεταδίδονται ζωντανά από το ΑΝΤ1+ και τον ΑΝΤ1.

Οι 24 αγώνες της πρώτης φάσης του Copa America θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΑΝΤ1+, ενώ ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει απευθείας τα 9 από τα 24 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων όλα τα παιχνίδια της Αργεντινής και της Βραζιλίας.


Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι οι Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημοσθένης Γεωργακόπουλος, Μανώλης Μανής και Γιώργος Ανανίδας.

Παράλληλα, οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα μπορούν να παρακολουθούν live και on demand, από οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή τους αγώνες μέσα από το ειδικό θεματικό κανάλι «COPA AMERICA» του ΑΝΤ1+, αλλά και τα highlights όλων των αναμετρήσεων μέσα από το antenna.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ηλιοφάνεια και μελτέμια το Σάββατο

Χανιά: Έκρυβε ναρκωτικά σε αποχέτευση (εικόνες)

Κασσελάκης σε Τσίπρα: Έλα να αναλάβεις, αλλιώς στήριξέ με χωρίς παιχνίδια


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ