Αθλητικά

15 Ιουνίου 2024 07:30 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιουνίου 2024 13:57

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα παράπονα, οι βρισιές και οι “μπηχτές” μετά τον τελικό

Διάβασέ μου το...

Όσα ακολούθησαν μετά τον τελικό για το πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα παράπονα, οι βρισιές και οι “μπηχτές” μετά τον τελικό
-

Παράπονα εκφράζουν στον Ολυμπιακό με συγκεκριμένα σφυρίγματα, κατά τη διάρκεια του 5ου τελικού των πλέι οφ της Basket League, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που έληξε υπέρ των «πρασίνων» με 87-82, μετά από «θρίλερ» και τους ανέδειξε Πρωταθλητές Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» εκφράζουν δυσαρέσκεια για φάουλ που δεν καταλόγισε ο Ηλίας Καρπάνος στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πάνω στον Φιλίπ Πετρούσεβ σε διεκδίκηση ριμπάουντ στο τέλος της 3ης περιόδου, με τον Ισπανό φόργουορντ του Παναθηναϊκού να να σκοράρει, διαμορφώνοντας το 65-64. Καθώς, οι «πράσινοι» είχαν συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά, αν είχε δοθεί φάουλ στον Ερνανγκόμεθ, τότε ο Πετρούσεβ θα είχε δικαίωμα για ελεύθερες βολές στην εκπνοή του δεκάλεπτου.

Επιπρόσθετα, στον Ολυμπιακό θεωρούν πως ο διαιτητής Ηλίας Καρπάνος στην 4η περίοδο δεν καταλόγισε φάουλ και στον Ντίνο Μήτογλου πάνω στον Κώστα Παπανικολάου και πάλι σε διεκδίκηση ριμπάουντ. Ο Μήτογλου σκόραρε σε εκείνη τη φάση, ενώ ο Παπανικολάου θα είχε εκτελέσει δύο βολές αν είχε σφυριχτεί φάουλ στον φόργουορντ των «πρασίνων».

Εξύβριση από τον Γιαννακόπουλο στο φύλλο αγώνα

Εξύβριση από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, προς τους ίδιους, κατέγραψαν στο φύλλο αγώνα του 5ου τελικού των πλέι οφ της Basket League, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, οι διαιτητές της αναμέτρησης, η λήξη της οποίας βρήκε νικητές και πρωταθλητές Ελλάδας τους «πράσινους».

Παναθηναϊκός - μπάσκετ - Πρωτάθλημα

Συγκεκριμένα, οι Πουρσανίδης, Καρπάνος και Κατραχούρας αναφέρουν στο φύλλο αγώνα ότι δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την ώρα που εκείνοι κατευθύνονταν προς τη φυσούνα.

Συγκεκριμένα, το φύλλο αγώνα του 5ου τελικού στο ΟΑΚΑ αναφέρει:

«Μετά το τέλος του αγώνα, καθώς κατευθυνόμασταν προς τη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια των διαιτητών, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κύριος Γιαννακόπουλος μας ακολούθησε και μας είπε: “Άντε γ... ξεφτιλισμένοι”».

Σλούκας: Ευχαριστώ τον Μπαρτζώκα και τους Αγγελόπουλος που με απαξίωσαν

Ο Κώστας Σλούκας μόλις είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας τους 25 από τους 29 πόντους του στο πρώτο μέρος του 5ου τελικού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός των «πρασίνων», στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-2 της ομάδας του επί των «ερυθρόλευκων», αφού πρώτα δήλωσε πως «ο Αταμάν μου έβγαλε τον καλύτερο μπασκετικό εαυτό μου»... αναφέρθηκε και στη διοίκηση και τον προπονητή της προηγούμενης ομάδας του, αυτή του Πειραιά: «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου για την αλαζονεία, την έλλειψη σεβασμού και την απαξίωση που μου έδειξαν οι κ. Αγγελόπουλοι και ο κ. Μπαρτζώκας. Μου άνοιξαν μια πόρτα και ήρθα σε μια ομάδα που όλοι πίστεψαν σε μένα».

Ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε και στην εθνική Ελλάδας, ενόψει της συμμετοχής της «επίσημης αγαπημένης» στο Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ, το οποίο αρχίζει στις 2 Ιουλίου. «Η Εθνική για εμένα δεν είναι απλά μια απόφαση ή μια αγάπη. Ήμουν στην Εθνική ομάδα από τα 11 στα κλιμάκια με χαρά. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για εμένα Εθνική ομάδα. Είναι στενόχωρα όσα έχουν γίνει στους τελικούς. Η απογοήτευσή μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν με νοιάζει ν' ακούσω μια συγνώμη. Εγώ είμαι αυτός που είμαι, είμαι καθαρός. Όποιος έχει επιλέξει κάτι άλλο, δεν με ενδιαφέρει. Το ήθος μου το ξέρετε, πώς δουλεύω χωρίς να μιλάω,» τόνισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός - μπάσκετ - Πρωτάθλημα

Αναλυτικά, ο Κώστας Σλούκας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Εγώ ζήτησα να είμαι στη συνέντευξη Τύπου. Όλον τον χρόνο λοιδορήθηκα. Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες, εμένα δεν μου αρέσει να μιλάω εκτός γηπέδου, αλλά στο γήπεδο όπως είδατε και σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου για την αλαζονεία, την έλλειψη σεβασμού και την απαξίωση που μου έδειξαν οι κ. Αγγελόπουλοι και ο κ. Μπαρτζώκας. Μου άνοιξαν μια πόρτα και ήρθα σε μια ομάδα που όλοι πίστεψαν σε μένα. Με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές και είμαι πολύ συγκινημένος γιατί φέτος έζησα στιγμές που ούτε καν είχα ονειρευτεί. Ο κόσμος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, για εμένα είναι η μεγαλύτερη δικαίωση. Πέρασα δύσκολα όλον τον χρόνο, προσπάθησα να μην απαντάω. Η πρόταση του Παναθηναϊκού υπάρχει εδώ και 10 χρόνια. Εγώ από σεβασμό στον Ολυμπιακό... δεν τον άκουγα. Το έκανα και νιώθω απόλυτα δικαιωμένος, ευχαριστώ τον Θεό που με φώτισε να το κάνω. Οι στιγμές που έζησα θα είναι για πάντα χαραγμένες μέσα μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, τον κόουτς, τον κόσμο. Ήταν η πιο μάγκικη χρονιά, ιστορική. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο τον οργανισμό».

Στην ερώτηση αν θεωρεί πως αυτή ήταν η κορυφαία σεζόν στην καριέρα του και αν επηρεάστηκε από το όλο κλίμα απάντησε: «Η χρονιά ήταν από τις πιο επιτυχημένες, αν όχι η πιο πετυχημένη για εμένα. Ο τρόπος που ήρθε το πρωτάθλημα και ο τίτλος της Euroleague, τη φέρνει ακόμη και στην πρώτη θέση. Ο κόουτς είδατε τι κατάφερε να κάνει. Είναι φιλόδοξος και έχει κίνητρο, όπως κι εγώ. Υπήρχε το ταλέντο των παικτών, όλοι έδωσαν την ψυχή τους. Επέλεξα όλον τον χρόνο να μη μιλήσω. Ακούστηκαν πάρα πολλά, ανακρίβειες, μέχρι και για την ανατροφή μου άκουσα. Επέλεξα να μην μιλήσω, μίλησα στο γήπεδο. Είμαι υπερήφανος για την ιστορική σεζόν. Είναι ώρα να ξεκουραστούμε. Δεν με επηρεάζουν αυτά, δεν ακούω κριτικές ή τι θα πει ο καθένας. Με νοιάζει η άποψη του κόουτς, λιγοστών ανθρώπων και της οικογένειάς μου. Δουλεύω με το κεφάλι κάτω. Δεν άρχισα καλά, όλα ήταν καινούρια, αλλά τελειώσαμε ιδανικά».

«Ο κόουτς είναι ο άνθρωπος που το έχει ξανακάνει με την Εφές. Έχει αυτοπεποίθηση. Το έλεγε από την αρχή της σεζόν, πάρτε εισιτήρια για το φάιναλ φορ και δεν τον πίστευε κανένας. Όμως επέλεξε τα καλύτερα κομμάτια, τους κατάλληλους παίκτες. Τη Δευτέρα το πρωί, στο 0-2, μας είπε "την Παρασκευή βράδυ θα είμαστε πρωταθλητές" και βλέπετε ότι το κατάφερε».

Παναθηναϊκός - μπάσκετ - Πρωτάθλημα

Για το αν ήταν πεπρωμένο του να έρθει στον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Σλούκας εξήγησε: «Πιστεύω στη μοίρα και στο πεπρωμένο. Δουλεύω καθημερινά και ταπεινά. Πιστεύω στη δουλειά, "χτίζεις" καθημερινά, ομαδικά και ατομικά. Ο κόουτς μού έβγαλε τον καλύτερο μπασκετικό εαυτό μου. Είμαι παίκτης με αυτοπεποίθηση, αλλά το λιθαράκι που μου έβαλε ο κόουτς έβγαλε τον καλύτερο εαυτό μου. Πιστεύω στον εαυτό μου, αλλά να βάλω 30 πόντους στον τελικό με τον Ολυμπιακό ή να βάλω 25 στον τελικό της Euroleague... ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Όμως αν δεν υπήρχαν όλα όσα έδωσαν όλοι οι παίκτες δεν θα ερχόταν το αποτέλεσμα. Αυτό που πετύχαμε το αξίζει ο κόσμος του Παναθηναϊκού γιατί ήταν διψασμένος».

Ερωτηθείς για τη συμπεριφορά πρώην συμπαικτών του εναντίον του απάντησε: «Είμαι προβληματισμένος και στενοχωρημένος, κυρίως για παίκτες που πιθανόν θα είμαστε μαζί στην Εθνική ομάδα. Δεν επιτίθεμαι ηθικά σε συμπαίκτες μου στην Εθνική, κυρίως Έλληνες. Τον Κέιναν δεν τον ανταγωνίζομαι. Υπήρχαν και δηλώσεις άλλων παικτών παλαιότερα. Δεν θέλω να πω ονόματα. Έχω στο κινητό μου αρκετά μηνύματα. Είμαι εύκολος στόχος του Ολυμπιακού. Εγώ δεν έχω προκαλέσει ποτέ κανέναν. Είμαι καθαρός, στο γήπεδο δεν προκαλώ, αλλά όταν με προκαλέσει κάποιος θα απαντήσω. Η Εθνική για εμένα δεν είναι απλά μια απόφαση ή μια αγάπη. Ήμουν στην Εθνική ομάδα από τα 11 στα κλιμάκια με χαρά. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για εμένα Εθνική ομάδα. Είναι στενόχωρα όσα έχουν γίνει στους τελικούς. Η απογοήτευσή μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν με νοιάζει ν' ακούσω μια συγνώμη. Εγώ είμαι αυτός που είμαι, είμαι καθαρός. Όποιος έχει επιλέξει κάτι άλλο, δεν με ενδιαφέρει. Το ήθος μου το ξέρετε, πώς δουλεύω χωρίς να μιλάω».


Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 15 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ερντογάν: Τα ειλικρινή βήματα της Τουρκίας προς την ΕΕ δεν βρίσκουν ανταπόκριση

Γάζα - Ανθρωπιστική βοήθεια: Η αμερικανική προβλήτα μεταφέρεται στην Ασντότ για “προστασία”


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ