Αθλητικά
Euroleague: Πρόστιμα και ποινές σε Βαλένθια, Τζέιμς και Γιαννακόπουλο
O διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» δεν θα έχει τη δυνατότητα να δώσει το «παρών» στα επόμενα τρία ματς των «πράσινων», κάτι που σημαίνει ότι, εάν ο Παναθηναϊκός αποκλείσει τη Βαλένθια με 3-0, δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει δια ζώσης τα ματς του φάιναλ φορ.

Με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμώρησε η Euroleague Basketball τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τη συμπεριφορά του στον δεύτερο αγώνα με τη Βαλένθια στην Ισπανία για τα πλέι οφ της Euroleague. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» δεν θα έχει τη δυνατότητα να δώσει το «παρών» στα επόμενα τρία ματς των «πράσινων», κάτι που σημαίνει ότι, εάν ο Παναθηναϊκός αποκλείσει τη Βαλένθια με 3-0, δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει δια ζώσης τα ματς του φάιναλ φορ. Αν η σειρά με τη Βαλένθια πάει σε τέταρτο αγώνα, θα μπορεί να βρεθεί στον τελικό, ενώ, αν η σειρά με την ισπανική ομάδα κριθεί σε πέμπτο ματς και προκριθεί ο Παναθηναϊκός, τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα έχει εκτίσει την ποινή του πριν το φάιναλ φορ.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Euroleague Basketball ανακοίνωσε τις παρακάτω πειθαρχικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από τον Ανεξάρτητο Δικαστή σε σχέση με τα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Game 2 των Playoffs 2025–26:
Ο Μάικ Τζέιμς, παίκτης της Μονακό, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 6.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής για τη συμπεριφορά του μετά την αποβολή του στον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Μονακό, σύμφωνα με το Άρθρο 27.2.b) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball. Ο αποκλεισμός της μίας αγωνιστικής έχει ανασταλεί υπό όρους και θα τεθεί σε ισχύ σε περίπτωση που ο παίκτης διαπράξει νέο παράπτωμα, σύμφωνα με το Άρθρο 8 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Η Βαλένθια τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για ρίψη αντικειμένων από τους φιλάθλους της κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Παναθηναϊκού, σύμφωνα με το Άρθρο 29.2.g) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball.
Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βασικός μέτοχος του Παναθηναϊκού, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα όπου θα αγωνίζεται η ομάδα του στα επόμενα τρία παιχνίδια Euroleague, καθώς και με πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του Game 2 των Playoffs μεταξύ Valencia Basket και Panathinaikos AKTOR Athens, σύμφωνα με το Άρθρο 27.2.b) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball.
Η Euroleague Basketball επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής σχετικά με την ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Γιαννακόπουλο:
Η Euroleague Basketball ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία μετά το τέλος του αγώνα, βάσει των περιστατικών που καταγράφηκαν στο επίσημο φύλλο αγώνα και στις επίσημες εκθέσεις.
Ο Ανεξάρτητος Δικαστής, ο οποίος διασφαλίζει την ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη της διαδικασίας και των επιβαλλόμενων κυρώσεων, αξιολόγησε διεξοδικά όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Euroleague Basketball, εξέδωσε απόφαση εντός 24 ωρών από τη λήξη του αγώνα, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.
Στην απόφασή του, ο Ανεξάρτητος Δικαστής έλαβε υπόψη ότι, όπως προκύπτει από το επίσημο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις, ο κ. Γιαννακόπουλος εισήλθε κατά τη διάρκεια του αγώνα σε χώρο που προορίζεται αποκλειστικά για τη γραμματεία, παραβιάζοντας έτσι τους κανονισμούς περιορισμένης πρόσβασης στον αγωνιστικό χώρο.
Παρότι οι παραβιάσεις περιορισμένων χώρων θεωρούνται ελαφρά παραπτώματα βάσει των κανονισμών της Euroleague, ο Δικαστής έλαβε επίσης υπόψη ότι οι ενέργειες του κ. Γιαννακόπουλου συνέβαλαν στη δημιουργία μιας κατάστασης ικανής να προκαλέσει ένταση και ενδεχόμενη βία. Επιπλέον, ο Ανεξάρτητος Δικαστής έλαβε υπόψη την υποτροπή του κ. Γιαννακόπουλου.
Η Euroleague Basketball απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε συμπεριφορά που μπορεί να προκαλέσει βία και που έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αξίες της διοργάνωσης.
Η Euroleague Basketball θα προτείνει στους μετόχους της την επανεξέταση των σχετικών διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα που διέπουν τέτοιες συμπεριφορές, με στόχο την αυστηροποίηση των ποινών για τη σεζόν 2026–27, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού σαφών και συγκεκριμένων σοβαρών παραβάσεων που ενδέχεται να τιμωρούνται ακόμη και με ισόβιους αποκλεισμούς. Στόχος είναι η εξάλειψη συμπεριφορών που πλήττουν την εικόνα της διοργάνωσης και των συμμετεχουσών ομάδων.
Η Euroleague Basketball θα ήθελε επίσης να επισημάνει το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που παρουσίασαν η διοργάνωση και οι ομάδες της στους δύο πρώτους αγώνες των πλέι οφ και παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην παροχή μιας μοναδικής μπασκετικής εμπειρίας για τη συνέχεια των πλέι οφ και το φάιναλ φορ».
Άραξος: Τρεις τραυματίες σε τελετή υποδοχής αεροσκάφους (εικόνες)
Ο Αλέξης Τσίπρας δημοσίευσε το "μανιφέστο" της "Κυβερνώσας Αριστεράς της Νέας Εποχής"
Παναθηναϊκός: Καταγγελία σε βάρος της Βαλένθια στην Euroleague
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

