newbeta.ant1news.gr Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης: Με το δεξί… οι γηπεδούχοι | Αθλητικά | ANT1News

Αθλητικά

23/08/2026 23:41

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης: Με το δεξί… οι γηπεδούχοι

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι των Αρκάδων, οι οποίοι μείωσαν προσωρινά, αλλά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση.

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης: Με το δεξί… οι γηπεδούχοι
-

Άκουσε το άρθρο

 
 

Ανώτερος ο Παναιτωλικός, προηγήθηκε νωρίς (6') με κεφαλιά του Σουηδού σέντερμπακ Γκουστάβ Γκράναθ και έφτασε στην εντός έδρας νίκη με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, στην πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των δύο ομάδων στη Super League της νέας σεζόν. Ο Χάρης Μαυρίας στο 58ο λεπτό είχε διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Αγρινίου με ένα εξαιρετικό σουτ και όταν ο Φεντερίκο Μακέντα μείωσε σε 2-1 στο 78ο λεπτό για τους Αρκάδες, ο Άλεξιτς είχε άμεση απάντηση στον Ιταλό, στο 80ό λεπτό.

Ο Παναιτωλικός αιφνιδίασε τον Αστέρα Τρίπολης, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μανρίκε, ο Σουηδός σέντερμπακ του Παναιτωλικού Γκουστάβ Γκράναθ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των γηπεδούχων. Με την... πλάτη στον τοίχο, οι Αρκάδες προσπάθησαν να πετύχουν την ισοφάριση, αλλά η άμυνα των παικτών του Γιάννη Αναστασίου αποδείχτηκε αποτελεσματική.

Η πρώτη καλή φάση του Αστέρα ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν μετά από κλέψιμο ο Ρικαρντίνιο βγήκε φάτσα με το τέρμα, αλλά στο τετ α τετ, ο Κουτσερένκο έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, απείλησε ο Κουρμπέλης, αλλά η μπάλα από το σουτ του κατέληξε εκτός εστίας. Στο 23΄, ο Χουλιάν Μπαρτόλο με δυνατό σουτ εκτός περιοχής επιχείρησε για το 1-1, αλλά ο Κουτσερένκο μπλόκαρε αυτή τη φορά. Στο 31ο λεπτό, από πάσα του Ρικαρντίνιο στον Κετού εν κινήσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ακυρώθηκε με VAR ως οφσάιντ (Ρικαρντίνιο).

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης

Οι άκαρπες προσπάθειες εκατέρωθεν συνεχίστηκαν στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους, για να χαμογελάσει ξανά ο Παναιτωλικός στο 58ο λεπτό. Ο Χάρης Μαυρίας έπαιξε το ένα-δύο με τον Σατσιά και με ένα εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο, για το 2-0. Ο Γιώργος Αντωνόπουλος έριξε τους Μπουζούκη και Κιμπιόκα αντί των Μπρόνσον και Ορόσκο στο 64΄, ενώ στο 73΄ πέρασε και τον Μακέντα αντί του Γκονζάλες. Και 5 λεπτά μετά την είσοδό του (78΄), ο Ιταλός φορ, μετά από σέντρα του Ρικαρντίνιο από δεξιά, με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για την ομάδα της Τρίπολης. Όμως, η χαρά των Αρκάδων δεν διήρκεσε για πολύ, αφού ο Άλεξιτς που πέρασε στο 65΄ αντί του Μπασί νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 3-1 του Παναιτωλικού.

Διαιτητής: Κατόπης (Σάμου)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κουτσερένκο, Μαυρίας, Γκράναθ (74΄ Προδρομίτης), Στάγιτς, Μανρίκε, Κόγιτς, Μπασί (65΄ Αλεξιτς), Εστεμπάν (84΄ Νακάμπα), Σατσιάς (84΄ Σούμα), Τζενέπο, Μεχία (74΄ Εράκοβιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Αντωνόπουλος): Παπαδόπουλος, Μπρόνσον (64΄ Μπουζούκης), Μέντεζ, Χρυσόπουλος, Κώτσιρας (84΄ Καλτσάς), Ορόσκο (64΄ Κιμπιόκα), Κουρμπέλης, Γκονζάλες (73΄ Μακέντα), Κέτου (64΄ Παπακανέλλος), Μπαρτόλο, Ρικαρντίνιο

Ειδήσεις σήμερα: 

Ελεύθερος ο αντιδήμαρχος για την φωτιά στο Θάνος Λήμνου

Red Code τη Δευτέρα για την Αττική και ακόμη 14 περιοχές – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

GP Ολλανδίας: Δεύτερη σερί νίκη για τον Νόρις

12345 ... 8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)