Κοινωνία

Σήμερα10:46 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα17:05

Συρμός του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό: Σε διαθεσιμότητα το προσωπικό

Διάβασέ μου το...

Η αντίδραση της Hellenic Train μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν στην Αττική.

Συρμός του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό: Σε διαθεσιμότητα το προσωπικό
-

Σε έρευνα προχωρά η Hellenic Train, όπως ανακοίνωσε μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος ότι, ένας συρμός του Προαστιακού μπήκε σε γραμμή του μετρό, στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

«Η Hellenic Train ανακοινώνει ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, κατά το οποίο συρμός του Προαστιακού παραβίασε τις ενδείξεις εισόδου στη γραμμής του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Η διερεύνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι, «το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα».

«Η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες της και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της.

Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου απαιτείται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των εργαζομένων, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, ο μηχανοδηγός ακολούθησε τις οδηγίες της τηλεδιοίκησης και μπήκε στη γραμμή του μετρό, όταν όμως συνειδητοποίησε πως έμπαινε σε σήραγγα στην οποία ο συρμός θα σφήνωνε, έκανε 300 μέτρα όπισθεν.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» που δημοσιοποίησε το θέμα, ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει με το Κέντρο Ελέγχου, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Σε ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει

«Τρένο του προαστιακού μπήκε στη γραμμή του μετρό! Το γεγονός συνέβη στις 9 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση το απέκρυψε (καθόλου πρωτότυπο), η ΕΦΣΥΝ το αποκαλύπτει σήμερα και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, το επιβεβαιώνει στον Real Fm. Φυσικά, φταίει ο σταθμάρχης. Πάντα φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Η πραγματικότητα είναι ότι τα τρένα στη χώρα μας είναι τελείως απαξιωμένα και τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά ασφαλείας διώχνουν τους πολίτες από το μέσο το οποίο θεωρείται το πιο διαδεδομένο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η κυβέρνηση οδηγεί εδώ και 5 χρόνια τη χώρα μας όλο και πιο μακριά από την Ευρώπη - από την αγοραστική μας δύναμη και το ΕΣΥ μέχρι τον σιδηρόδρομο. Μία χώρα που πηγαίνει με όπισθεν. Αν μας επιτρέψουν, να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα πάμε μπροστά». 

ΠΑΣΟΚ: Παραμένουν σοβαρά και άλυτα τα προβλήματα ασφαλείας σε συρμούς τρένων

Σε κοινή τους δήλωση, ο βουλευτής Απόστολος Πάνας, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Υποδομών και ο Δημήτρης Σαρηγιάννης, Γραμματέας Τομέα Υποδομών, αναφέρουν τα εξής:

Ακόμη ένα περιστατικό με παρ' ολίγον είσοδο συρμού του Προαστιακού σε γραμμή του Μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας που σημειώθηκε στις 9 Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε δυστυχώς για ακόμη μια φορά ότι τα προβλήματα σε συρμούς τρένων στη χώρα μας παραμένουν και διαιωνίζονται.

Τα περιστατικά καθημερινά πληθαίνουν και δυστυχώς αφορούν το σύνολο των λειτουργικών διαδικασιών του δικτύου. Πιο αναλυτικά, προκύπτουν θέματα που αφορούν τη φύλαξη των ισόπεδων διαβάσεων, παρεμπόδιση έως και σύγκρουση συρμών με κλαδιά δέντρων κατά μήκος της σιδηροδρομικής υποδομής, περιστατικό με επιβάτη που σερνόταν από τρένο σε σταθμό και πρόσφατα, αποφεύχθηκε αντίθετης φοράς σύγκρουση τρένων, στο τμήμα μονής γραμμής μεταξύ των σταθμών Αθηνών και Αγίων Αναργύρων με εκατοντάδες επιβάτες εντός του συρμού.

Παρόλα αυτά, η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΣΕ αναφέρεται για άλλη μια φορά αποκλειστικά, στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι στην έλλειψη σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων ελέγχου για την ασφάλειας των συρμών.

Παρά τις επανειλημμένες και πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για την ασφάλεια των τρένων, δυστυχώς δεν λαμβάνουμε καμία επίσημη απάντηση για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ασφαλών ηλεκτρονικών μέσων ελέγχου, που δεν θα βασίζονται στον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά θα διασφαλίζουν στο μέγιστο την ασφαλή κυκλοφορία και λειτουργία των τρένων στη χώρα μας.

ΚΚΕ: Νέο επικίνδυνο περιστατικό με συρμό του Προαστιακού στη Δουκίσσης Πλακεντίας

Σε ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, αναφέρονται τα εξής: Ένα νέο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, όπου τρένο του Προαστιακού παραλίγο να μπει στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό.

Είναι ένα ακόμα περιστατικό, σε ένα μακρύ κατάλογο που επιβεβαιώνει ότι παρά τις φιέστες και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, η μετακίνηση στην Αττική με τις αστικές συγκοινωνίες είναι επικίνδυνη. Είναι ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει ότι, 18 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, η πολιτική του «πάμε και όπου βγει» είναι εδώ, πολιτική που θυσιάζει την ασφάλεια των συγκοινωνιών στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Είναι εδώ τα «επόμενα Τέμπη»! Η κυβέρνηση και διάφοροι «συνοδοιπόροι» της θα συνεχίζουν να τα ρίχνουν στους «σταθμάρχες», «μηχανοδηγούς» και στα «ανθρώπινα λάθη», τη στιγμή που δεν παίρνεται κανένα απολύτως μέτρο για να μετριαστούν οι συνέπειες των «ανθρώπινων λαθών», σύμφωνα με όσα επιτρέπει η επιστήμη και η τεχνολογία το 2024

Είναι εδώ η αντιλαϊκή πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών της ΕΕ. Με βάση αυτή την στρατηγική υλοποίησαν και νομοθέτησαν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα. Η πολιτική της εμπορευματικής λειτουργίας των συγκοινωνιών δεν θεωρεί αναγκαία έργα συντήρησης της υποδομής των αμαξοστάσιων, μηχανοστασίων των δικτύων, τα ζητήματα του στόλου, της ασφάλειας στην κυκλοφορία, τις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Όλα τα παραπάνω μπαίνουν στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους».

Την ίδια ώρα, τέτοιοι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί τροφοδοτούν με πακτωλούς χρημάτων τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και τους διάφορους μονοπωλιακούς ομίλους.

Σήμερα είναι αναγκαίο να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, συνολικά των εργαζομένων στην Αττική, για σύγχρονη, ασφαλή, φθηνή, τακτική, αστική συγκοινωνία μακριά από τις ράγες του αδηφάγου κέρδους.

Ελληνική Λύση: Σε «πάμε κι όπου βγει» κατάντησε την Ελλάδα η ΝΔ

Σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση, αναφέρει τα εξής: Η λειτουργία της τηλεδιοίκησης, απέτρεψε νέα σιδηροδρομική τραγωδία, καθώς προειδοποίησε έγκαιρα συρμό του προαστιακού που είχε εισέλθει στην γραμμή του μετρό, στην Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις διαχρονικές καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης, για το ΕΓΚΛΗΜΑ στα Τέμπη. Κυρίως όμως καθιστά όλους αυτούς που προσπαθούν να το συγκαλύψουν, ηθικούς αυτουργούς σε ενδεχόμενη νέα σιδηροδρομική τραγωδία.

Δυστυχώς η συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκάλυψης επιβεβαιώνει ότι το «πάμε και όπου βγει», είναι η «πολιτική» της Ν.Δ.

Η Ελληνική Λύση θα συνεχίσει τον αγώνα για να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Εθνικό Έγκλημα των Τεμπών.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΟΚ - Γιάννης Παπαστεφανάκης στον ΑΝΤ1: Θα χτυπήσω πέναλτι στην Τούμπα (βίντεο)

Η Σερένα Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι έκανε χειρουργική επέμβαση (βίντεο)

Παγκράτι: Πρώην υπάλληλος πάρκινγκ μαχαίρωσε τον εργοδότη κι έσκισε λάστιχα αυτοκίνητων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ