Κοινωνία

Σήμερα11:54 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα13:43

Συρμός του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό: Παρέμβαση εισαγγελέα για κατεπείγουσα έρευνα

Διάβασέ μου το...

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε το νέο περιστατικό στις γραμμές του τρένου. Τι ζητείται στην παραγγελία.

Συρμός του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό: Παρέμβαση εισαγγελέα για κατεπείγουσα έρευνα
-

Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε το νέο περιστατικό με συρμό του Προαστιακού που κινήθηκε από λάθος προς τις γραμμές του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αριστείδης Κορέας έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί και από ποιους το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και άλλα αδικήματα.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου.

Νωρίτερα η Hellenic Train είχε ανακοινώσει πως στα πλαίσια της έρευνας που ξεκίνησε για το περιστατικό, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των εργαζομένων, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, ο μηχανοδηγός ακολούθησε τις οδηγίες της τηλεδιοίκησης και μπήκε στη γραμμή του μετρό, όταν όμως συνειδητοποίησε πως έμπαινε σε σήραγγα στην οποία ο συρμός θα σφήνωνε, έκανε 300 μέτρα όπισθεν.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» που δημοσιοποίησε το θέμα, ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει με το Κέντρο Ελέγχου, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Σε ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει

«Τρένο του προαστιακού μπήκε στη γραμμή του μετρό! Το γεγονός συνέβη στις 9 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση το απέκρυψε (καθόλου πρωτότυπο), η ΕΦΣΥΝ το αποκαλύπτει σήμερα και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, το επιβεβαιώνει στον Real Fm. Φυσικά, φταίει ο σταθμάρχης. Πάντα φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Η πραγματικότητα είναι ότι τα τρένα στη χώρα μας είναι τελείως απαξιωμένα και τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά ασφαλείας διώχνουν τους πολίτες από το μέσο το οποίο θεωρείται το πιο διαδεδομένο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η κυβέρνηση οδηγεί εδώ και 5 χρόνια τη χώρα μας όλο και πιο μακριά από την Ευρώπη - από την αγοραστική μας δύναμη και το ΕΣΥ μέχρι τον σιδηρόδρομο. Μία χώρα που πηγαίνει με όπισθεν. Αν μας επιτρέψουν, να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα πάμε μπροστά». 


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κώστας Μανωλάς ανακοινώθηκε από τον Πανναξιακό (εικόνες)

One Direction - Λίαμ Πέιν: Νεκρός βρέθηκε ο τραγουδιστής

Τραμπ: “Τρώνε κατοικίδια” επανέλαβε ο πρώην πρόεδρος σε ομιλία του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ