Κοινωνία

28 Αυγούστου 2024 15:30

Θεσσαλονίκη: Εκκένωση της κατάληψης “Libertatia” από την Αστυνομία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ποια καταγγελία ήταν η αφορμή για την παρέμβαση της ΕΛΑΣ στο διατηρητέο κτήριο. Ποι η ιστορία των διαδοχικών χρήσεων της νεοκλασικής έπαυλης.

Θεσσαλονίκη: Εκκένωση της κατάληψης “Libertatia” από την Αστυνομία (εικόνες)
-

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28.08 στη Θεσσαλονίκη, στο διατηρητέο κτήριο επί της λεωφόρου Στρατού στο οποίο είχε πραγματοποιήσει κατάληψη η πολιτική ομάδα “Libertatia”. Η παρέμβαση της ΕΛΑΣ έγινε μετά από καταγγελία για τέλεση παράνομων οικοδομικών εργασιών.

Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην κατάληψη παρουσία δικαστικού λειτουργού και προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων τα οποία παρέμεναν εντός αυτής, χωρίς να σημειωθεί κάποια ένταση. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν άτομα τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για την επιχείρηση.

Libertatia - Θεσσαλονίκη

Τον Ιανουάριο του 2018 το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν, κατά καιρούς, την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν γίνει στο ίδιο σημείο και κατά το παρελθόν, με πιο πρόσφατη αυτή τον Αύγουστο του 2020.

Πηγές εικόνων: voria.gr, thestival.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ληστείες στο Νέο Κόσμο: Τους χτύπησαν και έγιναν “καπνός”

Ευλογιά των Πιθήκων: Το νέο στέλεχος της Mpox αλλάζει γρήγορα

“Κλοπή του αιώνα”: Εντάλματα σύλληψης για επιχειρηματία και κυβερνητικό αξιωματούχο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ