Κοινωνία

14 Αυγούστου 2024 17:24

Διακινητές διαφήμιζαν μεταφορές προς της Ρόδο μέσω social media

Διάβασέ μου το...

Μέσω διαφημίσεων προσέγγιζαν τους πελάτες τους οι διακινητές μεταναστών από την Τουρκία, που μετέφεραν μετανάστες στη Ρόδο.

Διακινητές διαφήμιζαν μεταφορές προς της Ρόδο μέσω social media
-

Xειροπέδες σε δύο Τούρκους στη Ρόδο, οι οποίοι  φέρονται να έκαναν παράνομες μεταφορές αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, πέρασαν στελέχη του Λιμενικού.

Μετά από έρευνα του Λιμενικού διαπιστώθηκε ότι το ταχύπλοο, με το οποίο είχαν καταπλεύσει στην μαρίνα Μανδρακίου της Ρόδου διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως μέσο διακίνησης.

Οι δύο Τούρκοι, 42 και 48 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας από αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Ρόδου για παράνομη είσοδο στην χώρα καθώς  διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ιδιοκτήτης του ταχύπλοου και ο 48χρονος επιβάτης δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος διαφημίζεται στα social media ότι κάνει διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου αναλύει και επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων, όπως και την συνεργασία τους με έτερα μέλη κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι: Συνεχίζεται η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ

Δυτική Όχθη: Ανακοινώθηκε εβραϊκός οικισμός σε παλαιστινιακή περιοχή της Unesco

Άγρια δολοφονία 6χρονου: Η μητέρα με τον σύντροφό της τον έστησαν στον τοίχο και τον πυροβολούσαν

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ