Κοινωνία

13 Αυγούστου 2024 17:36

Ρόδος: Ελεύθερος με εγγύηση 1000 ευρώ 30χρονος που συνελήφθη για βιασμό

Διάβασέ μου το...

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά από καταγγελία μιας 18χρονης κοπέλας, που υποστηρίζει ότι την νάρκωσε με ουσία στο ποτό της.

Ρόδος: Ελεύθερος με εγγύηση 1000 ευρώ 30χρονος που συνελήφθη για βιασμό
-

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ αφέθηκε, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση του Ανακριτή του Θερινού Τμήματος του Πρωτοδικείου Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 30χρονος Σουηδός, που συνελήφθη για βιασμό 18χρονης ομοεθνούς του, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 12.00 ώρα της 10ης Αυγούστου 2024.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 10η Αυγούστου 2024 το πρωί ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου βρίσκεται αλλοδαπή η οποία ανέφερε βιασμό.

Μετέβησαν στο σημείο όπου τους ανέμενε η φερόμενη ως θύμα η οποία οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για λήψη ένορκης κατάθεσης ως προς τις συνθήκες της καταγγελλόμενης πράξης.

Κατά την εξέτασή της, παρουσία ψυχολόγου ισχυρίστηκε ότι την 9η Αυγούστου 2024 και περί ώρα 07.00 μετέβη σε μπαρ επί της οδού Ορφανίδου, συνάντησε τον γνωστό ομοεθνή της κι αφού κατανάλωσαν ποσότητα αλκοόλ μαζί ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της την 20.00 ώρα της 9ης Αυγούστου 2024 στο διαμέρισμά του σε ξενοδοχείο.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως πιστεύει ότι ο ανωτέρω άντρας της έριξε ουσία στο ποτό της ώστε να μη θυμάται κι αφού την οδήγησε εκεί, χωρίς να έχει τις αισθήσεις της και χωρίς τη συγκατάθεσή της ήλθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της.

Περιέγραψε τον δράστη ως μετρίου αναστήματος ξανθό, με καταγωγή από τη Σουηδία, ενώ ανέφερε ότι προ ημερών είχε προβεί σε συναινετικό σεξ μαζί του δύο φορές και συγκεκριμένα την 5η και 6η Αυγούστου 2024.

Η 18χρονη υποστήριξε ότι όταν γύρισε στο διαμέρισμά της είδε μελανιές στους γλουτούς της και τόνισε ότι δεν έχει κάνει μπάνιο για να κρατήσει αποδεικτικά στοιχεία.

Τόνισε μάλιστα ότι πριν από ενάμιση χρόνο περίπου είχε πέσει θύμα βιασμού και είχε καταγγείλει το γεγονός στις αρχές της Σουηδίας.

Έπειτα από έρευνα εξακριβώθηκε ως δράστης ο κατηγορούμενος ο οποίος αναζητήθηκε και εντοπίστηκε σε μπαρ της οδού Ορφανίδου και αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από την παθούσα και συνελήφθη.

Εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προανάκρισης ο ανωτέρω κατηγορούμενος, δεν αποδέχθηκε την κατηγορία. Τόνισε όμως ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα προ 10ετίας για βιασμό στην Σουηδία.

Χθες απολογούμενος ενώπιον του Ανακριτή αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι είχαν ερωτικές επαφές τρείς μέρες συνεχόμενα με την συναίνεσή της.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία για βιασμό από τον άνδρα της μητέρας της

Φωτιά στην Αττική: Πυρά της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση

ΗΠΑ: Πιθανές ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ