Κοινωνία

13 Αυγούστου 2024 12:53 Τελευταία ενημέρωση : 13 Αυγούστου 2024 14:15

Φωτιά στη Γλυφάδα: Πρόστιμο σε ανήλικους για πυρκαγιά από πρόθεση

Διάβασέ μου το...

Οι ανήλικοι φέρεται να δήλωσαν ότι έβαλαν τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Γλυφάδας...για «παιχνίδι».

Φωτιά στη Γλυφάδα: Πρόστιμο σε ανήλικους για πυρκαγιά από πρόθεση
-

Συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), δύο ανήλικοι, για πυρκαγιά από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην περιοχή Τερψιθέα, του Δήμου Γλυφάδας, στην Αττική και τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 4.640,60 ευρώ έκαστος.

Οι δύο ανήλικοι καθώς και οι κηδεμόνες τους, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι 14χρονοι μαθητές οδηγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας, όπου έδωσαν κατάθεση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δήλωσαν ότι έβαλαν τη φωτιά για «παιχνίδι», σύμφωνα με το notia.gr.

Φωτιά Γλυφάδα

Η ανακοίνωση από το Πυροσβεστικό Σώμα:

"Συνελήφθησαν χθες, 12 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), δύο (2) ανήλικοι, για πυρκαγιά από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην περιοχή Τερψιθέα, του δήμου Γλυφάδας, στην Αττική και τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 4.640,60€ έκαστος.

Οι προαναφερθέντες καθώς και οι κηδεμόνες τους, θα οδηγηθούν σήμερα, 13 Αυγούστου 2024, στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας, οι δύο νεαροί εθεάθησαν «επί το έργον», κυνηγήθηκαν από κατοίκους, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική – Πάτημα Χαλανδρίου: Εδώ βρέθηκε νεκρή η γυναίκα

“Πορτοκαλί” κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια την Τρίτη (χάρτης)

Τουρκία: Νεαρός “βγαλμένος από βιντεοπαιχνίδι” μαχαίρωσε κόσμο σε κήπο τζαμιού (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ