Πολιτική

Σήμερα15:33

Κασσελάκης: Δεκαπενταύγουστος με εποχικούς πυροσβέστες και γεύματα στην UNESCO (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Γεύματα σε οφελούμενους της UNESCO Πειραιά μοίρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προηγουμένως είχε επισκεφτεί τους εποχικούς πυροσβέστες.

Κασσελάκης: Δεκαπενταύγουστος με εποχικούς πυροσβέστες και γεύματα στην UNESCO (εικόνες)
-

Τις δομές κοινωνικής ένταξης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων επισκέφτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόδευσαν η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, η Διάνα Βουτυράκου συντονίστρια των think tank του κόμματος, και ο Νάσος Παπαργυρόπουλος υποψήφιος του κόμματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης μαζί με τις κκ Κεχαγιά και Βουτυράκου, καθώς και τον κ. Παπαργυρόπουλο, αλλά και τους εθελοντές της δομής μοίρασαν φαγητό στους πολίτες που παρευρίσκονταν στη δομή και αντάλλαξαν ευχές μαζί τους. Επιπλέον, «συνεχάρη τους υπεύθυνους της δομής για την ποιότητα των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που προσφέρουν σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη, αλλά και για την εγκαρδιότητα και την ανθρωπιά με την οποία επιτελούν το έργο τους».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφτεί τους εποχικούς πυροσβέστες του σταθμού της Νέας Μάκρης, συζητώντας με τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στη βάρδια, οι οποίοι περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Κασσελάκης- UNESCO - Πειραιάς

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ οι εποχικοί πυροσβέστες επισήμαναν στον κ. Κασσελάκη ότι υπάρχουν 3.500 κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική και τόνισαν πως οι θέσεις αυτές θα πρέπει να καλυφθούν από τους εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι ανέρχονται στους 2.500. Επιπλέον, «σημείωσαν πως εργάζονται εδώ και έξι χρόνια στο Σώμα κι έχουν συμμετάσχει στην κατάσβεση όλων των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει κατά τη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Και παρ' όλα αυτά, η πολιτεία δεν τους δίνει καν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν πως, μετά από έξι χρόνια σκληρής δουλειάς μέσα στις πυρκαγιές, η μονιμοποίηση αποτελεί γι' αυτούς ζήτημα δικαίωσης της προσπάθειας και του αγώνα που έχουν καταβάλει.

Κασσελάκης- UNESCO - Πειραιάς

«Αυτό που γίνεται, κατά τη γνώμη μου, στις πλάτες σας, είναι εκμετάλλευση», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης. «Όταν σε χρειάζονται, σου δίνουν 950 ευρώ για έξι μήνες και βασίζονται στην καλή σου βούληση και στην ηθική σου ανταμοιβή για να συνεχίζεις», είπε. Ρώτησε δε τους εργαζόμενους αν και κατά πόσο μπορούν να σχεδιάσουν το προσωπικό και το επαγγελματικό τους μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη εργασιακή συνθήκη που βιώνουν, δηλαδή τις εξάμηνες συμβάσεις ανά έτος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εποχικοί πυροσβέστες απάντησαν πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν καν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια. «Πώς μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου με έξι μήνες εργασία;», είπαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Καταδίκη για προδοσία για δωρεά 50 δολαρίων

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 40000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Φωκίδα: Ηλικιωμένος συνελήφθη για απόπειρα αρπαγής παιδιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ