Κοινωνία

Σήμερα19:39

Λάρισα: Η διάσωση 3χρονης από πνιγμό στη θάλασσα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η εθελόντρια που διέσωσε το κοριτσάκι που κινδύνευσε με πνιγμό, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το πώς σώθηκε η ζωή του παιδιού.

Λάρισα: Η διάσωση 3χρονης από πνιγμό στη θάλασσα (βίντεο)
-

Του Βαγγέλη Κοκολάκου

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται ένα τρίχρονο κορίτσι, παραλίγο να πνιγεί σε παραλία της Λάρισας.

«Ξαφνικά κατά τις 13:15 ακούω έναν άντρα να φωνάζει "το παιδί μου πνίγεται, το παιδί μου πνίγεται". Τον βλέπουμε να τρέχει, να βουτάει στην θάλασσα και να αρπάζει το παιδί του μέσα από το νερό. Μόλις το βγάζει έξω, έτρεξα και εγώ, όχι ως διασώστρια, περισσότερο ως άνθρωπος να δω αν το παιδί είναι καλά. Όταν το είδα μελανιασμένο κατάλαβα ότι το παιδί δεν είχε οξυγόνο. Έτσι ξεκίνησα αυτό που ορίζει το πρωτόκολλο για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση», περιγράφει μιλώντας στον ΑΝΤ1 η εθελόντρια διασώστρια, που έσωσε το κοριτσάκι στην παραλία  Μεσάγγαλα της Λάρισας.

Η Δέσποινα Ταστεμίρογλου, είναι έμπειρο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών Λάρισας. Η ψυχραιμία της και η έγκαιρη άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ήταν αυτά που έσωσαν το κορίτσι. Η περιγραφή της στον ΑΝΤ1 συγκλονίζει.

«Ξεκίνησα και μετά από 1 λεπτό το παιδί άρχισε να βγάζει το νερό που είχε μέσα του. Το βάλαμε σε μια θέση ασφαλείας και για καλή μας τύχη το ασθενοφόρο βρισκόταν κοντά στη περιοχή και μέσα σε 15 λεπτά παρέλαβε το παιδί. Πρώτα (πήγε) στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και έπειτα στην ΜΕΘ Θεσσαλονίκης».

Ο πνιγμός αποτελεί την 3η κύρια αιτία ακούσιου τραυματισμού και αντιπροσωπεύει το 7% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τραυματισμούς παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, περίπου 360 άτομα χάνουν τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον, με τη συντριπτική πλειονότητα (98%) αυτών των πνιγμών να συμβαίνουν στη θάλασσα.

Το 80% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα στη χώρα μας είναι άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με τα δεδομένα του 2023, το 68% των θανάσιμων ατυχημάτων έλαβε χώρα σε παραλίες μη φυλασσόμενες από ναυαγοσώστη, καταδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία της επαρκούς ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Παπαδιά “τσάκωσε” ιερέα σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής!

Απάτη: Παρήγγειλε άρτους για μοναστήρι και... άδειασε τον λογαριασμό της φουρνάρισσας

Revenge porn: Kατέγραψε 25χρονη ενώ έκαναν σεξ και... μοίρασε το βίντεο σε γνωστούς και αγνώστους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ