Κοινωνία

Χθες18:11 Τελευταία ενημέρωση : Χθες22:13

Ηράκλειο: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση - Ήχησε το 112 (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκκενώσεις οικισμών και "μάχη" με τις φλόγες.

Ηράκλειο: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση - Ήχησε το 112 (εικόνες)
-

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στον δήμο Γόρτυνας και πιο συγκεκριμένα κοντά στο χωριό 'Ανω 'Ακρια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις φλόγες αποτεφρώθηκαν 157 στρέμματα εκ των οποίων επτά δασικής έκτασης, εβδομήντα χορτολιβαδικής και ογδόντα γεωργικής.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 45 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τρία ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 17.00 ήχησε το 112 για πρώτη φορά σε κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, για την ενημέρωση τους σχετικά με την ύπαρξη πυρκαγιάς στα Άκρια, ζητώντας τους να μείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.  

Στις 17.27 ήχησε ξανά το 112, ενημερώνοντας τους κατοίκους των περιοχών Άνω και Κάτω Ακρίων, Μοριάς και Ατσιπάδων να απομακρυνθούν προς το χωριό Ασήμι.

Νωρίτερα η Πυροσβεστική κλήθηκε για δυο πυρκαγιές, η μια στην περιοχή του Θραψανού, ενώ η άλλη στον Προφήτη Ηλία, με την πρώτη να βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Στον Προφήτη Ηλία, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μάχονται με τις αναζωπυρώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Θερμοπληξία: Νεκρός 23χρονος με νοητική υστέρηση - Τον ξέχασαν οι γονείς του στο αυτοκίνητο

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μέχρι 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Βιασμός - Ρόδος: 35χρονη ασέλγησε σε 20χρονη στις τουαλέτες μπαρ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ