Κοινωνία

01 Ιουλίου 2024 20:26

Φωτιά στη Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις - Τραυματίστηκαν πυροσβέστες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το μέτωπο στη Χίο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται τις επόμενες ώρες. Τι είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος για τον τραυματισμό πυροσβεστών.

Φωτιά στη Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις - Τραυματίστηκαν πυροσβέστες (βίντεο)
-

Συνεχίζουν να δίνουν "μάχη" με το πύρινο μέτωπο στη Χίο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Σιδηρούντας που απειλεί μεγάλους πνεύμονες πρασίνου της βορειοδυτικής και κεντρικής Χίου.

Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε σύντομα ως προς τη διάμετρό της, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο.

Αναφορικά με την πυρκαγιά της Χίου ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους και προσέθεσε ότι οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά 2 πυροσβέστες», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η φωτιά στην Ύδρα, το πάρτι των ολιγαρχών στην Ισπανία και τα βεγγαλικά των 125000 ευρώ!

Πέρασε θηλιά στο λαιμό της πρώην συντρόφου, μπροστά στο παιδί της

Φωτιά στην Ύδρα: Τι ισχυρίζεται ο Καζάκος επιχειρηματίας που ναύλωσε την θαλαμηγό “Περσεφόνη”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ