Κοινωνία

18 Ιουνίου 2024 13:32

Σύζυγος Λύτρα: Panic button στο κινητό και περιπολικό έξω από το σπίτι της

Διάβασέ μου το...

Η γυναίκα, θυμα ενδοοικογενειακής βίας από τον ποινικολόγο, ζήτησε την προστασία της ΕΛΑΣ, καθώς όπως είχε πει στην κατάθεσή της φοβάται για τη ζωή της.

Σύζυγος Λύτρα: Panic button στο κινητό και περιπολικό έξω από το σπίτι της
-

Ο Απόστολος Λύτρας, απολογήθηκε τη Δευτέρα και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην προσεγγίζει τη σύζυγό του, την οποία όπως ομολόγησε, κακοποίησε.

Η 37χρονη δικηγόρος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμόφυρτη, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον ποινικολόγο, φαίνεται ότι παρά την απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα, φοβάται ακόμη για τη ζωή της και έτσι το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας, με σκοπό να εγκαταστήσει το “panic button”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έξω από το σπίτι στον Γέρακα, όπου έχει απαγορευτεί πλέον να πλησιάζει ο Απόστολος Λύτρας διατίθεται περιπολικό για 24ωρη φύλαξη. Η 37χρονη, μιλώντας με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, φέρεται να είπε ότι ένιωσε φόβο για τη ζωή της, καθώς ο σύζυγος της ήταν εκτός ελέγχου και αυτή αιμορραγούσε πολύ από τα χτυπήματα που δέχτηκε.

Αν και αρχικά υποστήριξε και η ίδια την εκδοχή της πτώσης από τη σκάλα, στον γιατρό που την εξέτασε άφησε να εννοηθεί ότι αυτό το κάνει λόγο φόβου για τα χειρότερα. Όπως φέρεται να είπε η 37χρονη, είπε στους αστυνομικούς για το κουμπί πανικού που ήθελε στο κινητό της προκειμένου να δείξει με έμμεσο τρόπο ότι έχει κακοποιηθεί άσχημα.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πατέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, που μίλησε στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1 και είπε μεταξύ άλλων: “δύο πράγματα θέλω να σας πω: η σύζυγος του κ. Λύτρα, ζήτησε περιπολικό για προστασία έξω από το σπίτι της και πολύ καλά έκανε. Και πολύ καλά έπραξε και η αστυνομία... Αλλά στο δικό μου το παιδί δεν δόθηκε καν περιπολικό να την πάει συνοδεία στο σπίτι της. Της είπαν ότι είναι ταξί. Δεύτερον, ο κάθε πελάτης, έχει τον δικηγόρο που του αξίζει. Ο όμοιος τον όμοιό του...”, είπε καθώς ο Απόστολος Λύτρας, ήταν συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα.

Ωστόσο, η κατάθεση του γιατρού της ιδιωτικής κλινικής δεν άφηνε περιθώριο στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ώστε να μην συλλάβουν τον 52χρονο ποινικολόγο, ο οποίος αφού παραδέχτηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του, επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι θα ζητήσει τη βοήθεια ειδικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - “Hot Dry Windy”: Αυξημένος κίνδυνος για φωτιές

Άρειος Πάγος - Λύτρας: Προτεραιότητα η ανάκριση και η δίκη για τον ξυλοδαρμό

“Άλλος Άνθρωπος” – Πολυχρονόπουλος: Δεν υπάρχει εισροή χρημάτων, αλλά μαγειρεύουμε ακόμα (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ