Κοινωνία

18 Ιουνίου 2024 07:56 Τελευταία ενημέρωση : 18 Ιουνίου 2024 09:15

Κούγιας για Λύτρα: Η παραδοχή της πράξης του έχει ανδρικά χαρακτηριστικά

Διάβασέ μου το...

Για υπερβολική δίωξη σε βάρος του Απόστολου Λύτρα έκανε λόγο ο συνάδερφός του, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κούγιας για Λύτρα: Η παραδοχή της πράξης του έχει ανδρικά χαρακτηριστικά
-

«‘Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον Απόστολο Λύτρα, εξηγώντας πως πρόκειται για πλημμελήματα.

«Ήταν υπερβολική η δίωξη που του ασκήθηκε, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, αποδέχθηκε την πράξη του», σχολίασε και τόνισε ότι, στην υπόθεση «αναδείχθηκαν δύο πολύ σοβαρά νομικά θέματα».

«Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε πάνω του, αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε και είπε ότι, «αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέλος του το θύμα».

Και τόνισε πως, «έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση».

Εξήγησε επίσης ότι, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είναι ύποπτος τέλεσης της πράξης, ούτε ύποπτος φυγής.

«Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», είπε αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο και επανέλαβε πως, «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’αυτό που έκανε, έχει καταστραφεί», έκρινε και παραδεχόμενος πως, «είναι 100% κακοποιητής» ο κ.Λύτρας, σημείωσε πως, «είναι εντελώς διαφορετικό να έχει διαπράξει πλημμέλημα και να τον κατηγορείς για κακούργημα», για να καταλήξει πως, «ασκούνται υπερβολικές ποινικές διώξεις».

Στην εκπομπή μίλησε και ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως “Κανένας που δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν κινδυνευει. Φυσικά και υπάρχει κίνδυνος ζωης από τα χτυπήματα στο κρανίο... Όταν χτυπάμε κάποιον στο προσωπο θέλουμε να του προκαλέσουμε κακό, δεν της έβαλε τρικλοποδιά”, είπε και τόνισε ότι η γυναίκα δέχθηκε χτυπήματα με ισχυρή ισχύ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ερυθρά Θάλασσα - ΗΠΑ: Νεκρός ναύτης σε πλοίο που επιτέθηκαν οι Χούθι

NBA: Οι Μπόστον Σέλτικς πρωταθλητές! (εικόνες)

Αχαΐα: Πήγε να ποτίσει και βρήκε νεκρό τον πατέρα του


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ