Κοινωνία

17 Ιουνίου 2024 17:39 Τελευταία ενημέρωση : 17 Ιουνίου 2024 19:58

Λύτρας: Ο ΔΣΑ άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ποινικολόγου.

Λύτρας: Ο ΔΣΑ άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του
-

Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου σε βάρος του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, άσκησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, όπως υποχρεούται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων, σε βάρος του ποινικολόγου, μετά την επίσημη ενημέρωση που είχε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ότι σε βάρος του Απόστολου Λύτρα κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Κατά συνέπεια, η υπόθεση πλέον θα διερευνηθεί απευθείας από το Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και καθίσταται άνευ αντικειμένου και σταματάει η πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα που είχε παραγγείλει ο κ. Βερβεσός στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου.

Νωρίτερα ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μίλησε επώνυμα στις κάμερες, εξερχόμενος του ανακριτή δήλωσε «ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως από την Σοφία και τις κόρες μου».

«Θα αναζητήσω τα αίτια που με οδήγησαν στην πράξη αυτή. Θέλω να θεραπευτώ και θα ζητήσω βοήθεια», είπε και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πράξη του.

Συμπλήρωσε: «έχω χτίσει μια πανέμορφη οικογένεια και μια καλή καριέρα τόσα χρόνια με πολύ κόπο, είναι πολύ κρίμα όλα αυτά να τα καταστρέφω με μια τέτοια πράξη» και κατέληξε λέγοντας πως, «αυτό το θέμα, πιστεύω θα λυθεί με τη βοήθεια ειδικών».

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του, η οποία δέχθηκε το panic button.

Εντωμεταξύ, κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα διέταξαν η Προέδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, να μην προφυλακιστεί ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας ο οποίος κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας».


Ειδήσεις σήμερα:

Παγκράτι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας

Ξάνθη – Τροχαίο Δυστύχημα: Νεκρός ο γιος του “Πράσινου παπά του Ασωπού”

Euro 2004: Στο Σύνταγμα το τρόπαιο που “σήκωσε” η Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ