Κοινωνία

16 Ιουνίου 2024 20:37

Πάτρα – γονείς 9χρονου: Τα βεγγαλικά δεν πήγαιναν πάνω, ερχόντουσαν πάνω μας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Οι γονείς του 9χρονου που τραυματίστηκε από βεγγαλικά στη γιορτή του σχολείου του μίλησαν στον ΑΝΤ1 για το πρωτοφανές περιστατικό.

Πάτρα – γονείς 9χρονου: Τα βεγγαλικά δεν πήγαιναν πάνω, ερχόντουσαν πάνω μας (βίντεο)
-

Των Γεωργία Λαγού, Κωνσταντίνου Φλαμή

«Κατευθείαν έτρεξα προς το παιδί μου την ώρα που το έπιασα στη φυσική κίνηση της αγκαλιάς το χτύπησε στο σημείο του λαιμού στο στήθος ευτυχώς πρόλαβα και προστάτεψα τα μάτια του και το σώμα του», λέει στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 9χρονου που τραυματίστηκε από βεγγαλικά στη γιορτή του σχολείου του και νοσηλεύεται με εγκαύματα.

Η μητέρα του παιδιού περιγράφοντας το σκηνικό είπε πως, «σήκωναν τα πόδια και πηδούσαν όλα τα παιδιά. Δεν είχαμε από πού να φύγουμε λες και ήμασταν στη Γάζα. Δεν μπορείς να καταλάβεις, δεν πήγαιναν πάνω πήγαιναν στα πόδια μας στα τραπέζια όπου καθόμασταν όλοι οι αγκαλιά με τα παιδιά. Καπνούς βλέπαμε δίπλα και απορώ πως δεν έχουν φύγει να πάνε να καταθέσουν καταγγελίες με αυτό που έγινε.

Οι γονείς του 9χρονου μαθητή που τραυματίστηκε από βεγγαλικά, στην Πάτρα, περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν, όταν κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής πυροτεχνήματα εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, με τα παιδιά να τρέχουν  πανικόβλητα. Προσπάθησε να προστατεύσει τον γιο του…

«Όταν το μόνο πράγμα που με ρώτησε όταν χτυπήθηκε και το βγάζαμε τα ρούχα "Μπαμπά μου λέει θα ζήσω;" του είπα "Ναι παιδί μου και θα τα καταφέρεις"», περιγράφει ο Ανδρέας Μακρυγιάννης και εξηγεί πως, το παιδί «άντεξε, έτρεμε από τους πόνους, αλλά ήταν συνεργάσιμος».

Ο ανήλικος φέρει τραύμα στο κεφάλι, καθώς και εγκαύματα στο πρόσωπο και τον λαιμό .Θα παραμείνει για νοσηλεία στο Καραμανδάνειο αρκετές ημέρες ακόμη, ενώ οι γονείς θα εξετάσουν τον ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά.

«Τα τραγούδια έπαιζαν και το παιδί μου και εγώ όταν και ζητούσε βοήθεια και τα τραγούδια συνέχιζαν και έπαιζαν. Πήγαν δύο κύριοι και τα έβαλαν μέσα σε ένα τούβλο και αυτά έφευγαν μαζί με τα τούβλα και κόβανε πόδια», δήλωσε η μητέρα του.

Οι γονείς καταγγέλλουν πως δεν υπήρχε καμία άδεια για την ρίψη βεγγαλικών, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκαν και άλλα παιδιά.

Όπως λέει ο πατέρας, «ενημερωθήκαμε ότι, ότι τα αγόρασαν από γνωστό έμπορο της Πάτρας αλλά ανέλαβαν ίδιοι για την ευθύνη από το Σύλλογο να τα τοποθετήσουν και να την ενεργοποιήσουμε κάτι το οποίο είναι εγκληματικό δεν ξέρω από πού πήραν την άδεια για ρίψη βεγγαλικών».

Ήδη συνελήφθη η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ως υπεύθυνη διοργάνωσης της εκδήλωσης και μετά από λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερη.

Ειδήσεις σήμερα:

Λήμνος: Πέθανε χορεύοντας σε γλέντι

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών μέχρι και 21 Ιουνίου

Γιορτή του Πατέρα: Η συγκινητική ανάρτηση της Πυροσβεστικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ