Κοινωνία

25 Ιουνίου 2024 09:32 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουνίου 2024 13:10

Φωτιά στην Ύδρα: Οι εικόνες της καταστροφής και η δίωξη στο πλήρωμα της θαλαμηγού (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Οργή και αγανάκτηση στο νησί που κινδύνευσε από τη φωτιά στο πευκοδάσος, η οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, ξεκίνησε μετά την ρίψη βεγγαλικών από θαλαμηγό.

Φωτιά στην Ύδρα: Οι εικόνες της καταστροφής και η δίωξη στο πλήρωμα της θαλαμηγού (εικόνες)
-

Στις εικόνες από ψηλά, από την περιοχή της Ύδρας στην οποία εκδηλώθηκε προ ημερών η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις Αρχές, απο πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό, φαίνεται το αποτέλεσμα που άφησε πίσω του το πύρινο μέτωπο, το οποίο ευτυχώς αντιμετωπίστηκε λίγο πριν επεκταθεί στο μοναδικό πυκνό πευκοδάσος που διαθέτει η Ύδρα.

Εν τω μεταξύ, ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν στους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού, από την οποία εκτοξεύτηκαν τα βεγγαλικά που προκάλεσαν την φωτιά στην Ύδρα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, από τη θαλαμηγό εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα τα οποία προκάλεσαν τη φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού. Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, τα οποία πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα.

Την οργή του για τον κίνδυνο ο οποίος απείλησε το πευκόδασος της Ύδρας εξαιτίας της ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων από παραπλέον σκάφος, εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κακουδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Φωτιά - Ύδρα

Ο κ. Κακουδάκης ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, τα εναέρια μέσα και τις ενισχυτικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο νησί και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την διεκδίκηση αποζημίωσης από τους υπαιτίους.

«Βιώσαμε τρομερή βλάβη, ψυχική οδύνη και τρομοκρατήθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού. Είναι αδιανόητα ότι τέθηκε σε τέτοιο κίνδυνο σε μέρα κόκκινου συναγερμού, σε απομονωμένη δασική έκταση στην οποία δεν είχαμε άμεση πεζή πρόσβαση για πυροσβεστική παρέμβαση. Σας υπενθυμίζω ότι από την Ύδρα δεν έχουμε καν ορατότητα προς το συγκεκριμένο σημείο, η περιοχή είναι σαφώς ορατή μόνο από τις Σπέτσες. Είμαι 10 χρόνια δήμαρχος του νησιού και πρώτη φορά συναντάω τέτοιο περιστατικό, Αν δεν είχε παρέμβει έγκαιρα η Πυροσβεστική, το δάσος θα είχε καεί και θα είχε απειληθεί ανοιχτά ο ίδιος ο οικισμός της Ύδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δίωξη του πληρώματος εν αντιθέσει με τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρίας και τους μισθωτές, οι οποίοι μάλιστα αυθημερόν αναχώρησαν από τη χώρα, ο κ. Κακουδάκης υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της σχηματισθείσας δικογραφίας και επισήμανε την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Φωτιά - Ύδρα

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαφυγή ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι «η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

WikiLeaks: Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος (βίντεο)

Εορτολόγιο - 25 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Φιντάν για απειλές της Χεζμπολάχ στην Κύπρο: Είναι προάγγελος του γεγονότος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ