Κοινωνία

14 Ιουνίου 2024 14:12

Ηλεία - Δολοφονία 11χρονης: Προφυλακίστηκε ο 37χρονος

Διάβασέ μου το...

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηλείας, ο 37χρονος θα οδηγηθεί στην φυλακή

Ηλεία - Δολοφονία 11χρονης: Προφυλακίστηκε ο 37χρονος
-

Στη φυλακή οδηγείται ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής κρίθηκε προφυλακιστέος πριν λίγα λεπτά οπότε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απολογίας του.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηλείας θα οδηγηθεί στη φυλακή, όπως αναμενόταν.

Ο δράστης μετά την απολογία του οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της ΑΔ Ηλείας. Σημειώνεται ότι 37χρονος απολογήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας όπου και μετέβη η εισαγγελέας.

Πύργος - δολοφονία 11χρονης - κατηγορούμενος

Θυμίζουμε πως την περασμένη Τρίτη ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας μετέβη στο κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας για να ασκήσει την ποινική δίωξη στον 37χρονο, καθώς η μεταγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ματαιώθηκε λόγω των επεισοδίων που ξέσπασαν, όταν συγγενείς του αδικοχαμένου κοριτσιού και πολίτες προσπάθησαν να επιτεθούν στον κατηγορούμενο.

Για το λόγο αυτό μάλιστα και με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή της ανάκρισης, μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό το αν η απολογητική διαδικασία θα λάβει χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ή αν η Ανακρίτρια Ηλείας και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας μεταβούν στην αστυνομική διεύθυνση, προς αποφυγή νέων εντάσεων.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 20 δικηγόροι του Πρωτοδικείου Ηλείας που διορίστηκαν, έχουν αρνηθεί να παρασταθούν στην κύρια ανάκριση ως συνήγοροι υπεράσπισης του δράστη, οπότε παραμένει ερωτηματικό αν θα απολογηθεί με την παρουσία ή χωρίς δικηγόρου.

δολοφονία - 11χρονη - πύργος 1

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που χορήγησαν αναστολή στον 37χρονο

Υπενθυμίζεται ότι τον πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών που έδωσαν αναστολή στην έκτιση της ποινής των 9 χρόνων που είχε επιβληθεί, για βιασμό 14χρονης, στον 37χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η κ. Ιωάννα Κλαπα θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 11χρονης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανήλικης.


Ειδήσεις σήμερα:

Εξάρχεια: Επεισόδια και τραυματισμοί αστυνομικών

Ηλεία - Δασκάλα 11χρονης: Ήθελε να γίνει γιατρός για να βοηθά

Βόλος: Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα κι αρνήθηκε το αλκοτέστ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ